BOKSAČKI MEČ STOLJEĆA BLIŽE JE NEGO ŠTO MISLIMO: / Evo kada bi konačno mogli gledati superborbu Joshue i Furyja

Image
Foto: Profimedia

Hearn je za Sky Sports News izjavio da je vodio pozitivne pregovore o toj borbi s Furyjevim američkim promotorom Bobom Arumom

15.12.2020.
0:01
Profimedia
VOYO logo

Borba za ujedinjenje svih profesionalnih boksačkih naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji između Britanaca Anthonyja Joshue i Tysona Furyja mogla bi se dogoditi već u svibnju sljedeće godine, poručili su u ponedjeljak promotori obojice boksača, ali planovi bi im mogao pokvariti Oleksandr Usyk.

Naime, ukrajinski boksač je u poziciji prvog izazivača Anthonyja Joshue prema verziji WBO i britanski boksač ima obvezu boriti se protiv njega kako bi zadržao taj pojas. Promotor Eddie Hearn je priznao da bi to mogao biti problem na putu do ostvarenja "borbe koju svi žele vidjeti", između Joshue i Furyja, svjetskog prvaka po verziji WBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hearn je za Sky Sports News izjavio da je vodio pozitivne pregovore o toj borbi s Furyjevim američkim promotorom Bobom Arumom.

"Mislim da smo svi u istoj poziciji. Želimo tu borbu, što prije, a to je dobra vijest za ljubitelje boksa. Pokušavamo riješiti preostale probleme kojih nema mnogo, a onda ćemo zajednički obavijestiti vodeće organizacije da nam je plan organizirati borbu vjerojatno u svibnju i želimo da to bude meč za apsolutnog prvaka svijeta", rekao je Eddie Hearn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostalo je još malo toga što trebamo 'izgladiti', ali mislim da već možemo početi sastavljati ugovore i krenuti s organizacijom", dodao je.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

The Referee separates Britain's Anthony Joshua (L) and Bulgaria's Kubrat Pulev (R) during their heavyweight world title boxing match at Wembley Arena in north west London on December 12, 2020.,Image: 575534243, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Neki ne vjeruju u ishod

Ugovor bi sadržavao dvije borbe, a uzvrat je planiran za studeni ili prosinac 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, i Fury ima neraščišćenih računa s Deontayom Wilderom kojemu je preoteo naslov prvaka po WBC-u, jer američki boksač tvrdi da je Britanac obvezan pružiti mu revanš prije nego što se upusti u bilo koju drugu borbu. Taj slučaj se trenutačno nalazi pred američkim sudom.

Hearn planira zaobići Joshuinu borbu protiv Usyka tako što će Ukrajincu ponuditi kompromisno rješenje. "Usyk je odličan borac, i to bi bila odlična borba, ali želimo se koncentrirati samo na jedno ime, a to je Tyson Fury", poručio je Hearn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iz Usykovog tabora stižu drugačije poruke.

"Moje je predviđanje, moj plan i naša strategija da se održi borba Joshua - Usyk u travnju ili svibnju 2021. Iako svi žele vidjeti Joshuu protiv Furyja, čini mi se da se ta borba neće dogoditi uskoro", izjavio je za Sky Sports Ukrajinčev supromotor Aleksander Krasjuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Eddie Hearn vjeruje da će se borba najboljih britanskih boksača dogoditi, čak i ako ne bude za objedinjavanje svih naslova.

"Svi sanjaju o ujedinjavanju svih naslova, ali nećemo propustiti borbu, čak i ako ćemo se morati odreći jednog pojasa", poručio je Hearn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo