SPEKTAKL U LONDONU / VIDEO Boksačka poslastica na RTL-u: Chisora rutinski svladao Gashija, Cordina jedini slavio nokautom

Prijenos pratite na sportskom kanalu RTLplaya – RTL Sport

20.4.2019.
23:30
VOYO logo

U boksačkom spektaklu u londonskoj O2 Areni stigla je na red i borba u teškoj kategoriji između Britanca Derecka Chisore (29-9, 21 KO) i Nijemca, rođenog na Kosovu, Senada Gashija (17-2, 17 KO).

Ali, glavni je meč večeri onaj između 27-godišnjeg Britanca Davea Allena (16-4-2, 13 KO) i 40-godišnjeg Australca Lucasa Brownea (28-1, 24 KO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željan napasti titulu što prije Gashi je iznenadio od samog početka jer se odlično branio, ali i kontrirao. Čak je u četvrtoj rundi ozbiljno uzdrmao iskusnijeg Chisoru, koji se potom uozbiljio i strpljivo čekao priliku. Naime, bitno sporiji od protivnika, ali i bitno fizičkimoćniji, znao je da kako vrijeme odmiče, dobit će potreban prostor za plasirati razorne udarce u glavu i tijelo motiviranog Gashija, kojem je ovo borba karijere.

Nažalost po Nijemca kosovarskih korijena, Chisora je skupio više bodova kroz deset rundi kod sudaca pa zasluženo slavio jednoglasnom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvi meč Dereka Chisore imali smo priliku gledati u prosincu prošle godine, kad je Chisora pretrpio poraz od Dillana Whytea. Prema izjavama Chisorinog trenera, Davea Coldwella, boksač je spreman za susret s Gashijem, koji je u svojih 17 borbi odnio 15 pobjeda te bio poražen samo dvaput.

No, prije svega, pratili smo tri vrlo uzbudljiva meča, od kojih je jedan završio nokautom, ali preostala dva nudila su pregršt zanimljivosti jer svaki od boksača tražio je udarce i priliku srušiti protivnika. Ipak, iznenađenja nije bilo, prvaci su titule zadržali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Conor Benn obranio titulu

Spektakl je počeo dvobojem WBA Continental prvaka u velter kategoriji ConoraBenna protiv Josefa Zahradnika.

Meč ima predviđeno trajanje od osam rundi po tri minute. Kroz svaku od njih dominirao je prvak, čak je u šestoj i rušio Poljaka, ali nije ga svladao sve do jednoglasne odluke sudaca (80:71).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josh Kelly dominantan

Neporaženi dvojac u velter kategoriji borio se za WBA International pojas, koji je u vlasništvu miljenika publike Josha Kellyja. No, Poljak PrzemyslawRunowski iznimno je opasan, što se oglo vidjeti kad je pao u drugoj rundi. Samo blago opuštanje Kellyja u pokušaju da dovrši protivnika bilo je dovoljno da sjevne kontra i smiri ga. Na kraju se meč odigrao kroz svih deset rundi, ali bilo je to neugodno za Poljaka, kojeg je Kelly pošteno isprebijao pa zasluženo jednoglasnom odlukom sudaca obranio titulu.

Uz naše komentatore Antonija Vuksanovića i Marija Preskara, prijenos uživo na sportskom kanalu RTLplaya – RTL Sportdobio je jednu zanimljiviju notu, koju svaki boksački i sportski entuzijasti prepoznaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Registrirajte se besplatno na RTL play kako biste i u budućnosti mogli pratiti sportski program u ponudi RTL-a.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo