Play ponuda

BRAVO MAJSTORE / Luka Plantić izborio nastup na OI: Marko Milun nije uspio; 'Sumnjam na probijeni bubnjić'

Image
Foto: Profimedia

Luka Plantić izborio OI, Marko Milun nije to isto uspio

6.6.2021.
7:33
Profimedia
Play ponuda

Hrvatski boksač Luka Plantić (24) pobijedio je jučer u četvrtfinalu olimpijskih kvalifikacija poluteške kategorije (81 kg) na bodove Irca Emmata Brennana i postao prvi hrvatski boksač koji se plasirao na Olimpijske igre u Tokiju.

Image
HRVATSKA BOKSAČKA KNJIGA SPALA NA JEDNO SLOVO: /

Marko Milun jedini se plasirao u osminu finala Svjetskog prvenstva

Image
HRVATSKA BOKSAČKA KNJIGA SPALA NA JEDNO SLOVO: /

Marko Milun jedini se plasirao u osminu finala Svjetskog prvenstva

Udarač Brennan

Protiv moćnog udarača Brennana, Plantić je meč počeo agresivno i već u prvoj minuti Ircu je sudac brojao. Do kraja  je borac iz Sesveta sačuvao svoju prednost, te mu je svih pet sudaca dalo svoj glas i proglasila jednoglasno pobjednikom.

Plantić je na početku kvalifikacija, u Londonu 2020. godine svladao nositelja Austrijanca Umara Džambekova, a u petak prekidom u prvoj rundi slomio Armenca Gora Nersesyana.

"Godinu dana radili smo za ovaj trenutak i pripremali se za kvalifikacije. Došao sam maksimalno spreman, jako sam napredovao i znao sam da me nitko ne može zaustaviti. Četvrtfinale protiv Irca bilo mi je kao finale Svjetskog prvenstva, veliki pritisak, a kao što sam najavio – znao sam da sam veći fighter od njega i od bilo koga i da ću to dokazati. Nije bilo jednostavno, vrlo je čvrst, nije posustajao sve tri runde. Imao sam snage za još nekoliko rundi, ali nakon prve dvije bilo je jasno da imam veliku prednost i da se mogu i malo štedjeti za polufinale. Borba s Whittakerom bit će puno opuštenija, bez pritiska, sad ću uživati u boksu, a uspjeh ćemo proslaviti po povratku u Hrvatsku”, kazao je Luka.

Milun izgubio jednoglasnom odlukom sudaca

Ranije se hrvatski boksač Marko Milun (24) u superteškoj kategoriji (+91 kg) nije uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Parizu. U osmini finala Milun je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca (5-0) od favorita kategorije, Britanca Frazera Clarkea. Iskusniji Clarke uspio je nametnuti svoj stil borbe, koristio je veću masu i težinu i iz takve statične, nečiste borbe s puno guranja i hrvanja, povlačenja i držanja Miluna, Clarke je uspio iz klinča plasirati i dva jaka udarca, u prvoj i drugoj rundi, zbog kojih je sudac u ringu dvaput brojio Milunu.
Preko svog Facebook profila skromni sportaš iz Dicma, član Leonarda iz Zagreba, realno je ocijenio dugo čekanu borbu s moćnim Britancem:

Milun: 'Danas završava jedno veliko poglavlje u mojem životu'

 “Danas završava jedno veliko poglavlje u mojem životu. Sve što sam radio, radio sam upravo zbog ove prilike koju sam,na žalost, propustio. Što se tiče meča, nikad se nisam izvlačio pa tako neću ni ovaj put. Oboje smo dali sve od sebe i u žaru borbe sam izgubio svijest na samom početku. Sumnjam na probijeni bubnjić ali što god da je, nisam bio u potpunosti svjestan meča", kazao je Milun.

Njemu ostaje nada da se u Tokio može plasirati preko rang-liste Svjetske boksačke federacije, jer iz Pariza će se izravno kvalificirati samo četiri superteškaša, dakle samo polufinalisti.

Nikolina Ćaćić u kategoriji 57 kg borit će se u četvrtfinalu za Tokio u nedjelju, 6. lipnja u popodnevnom programu.

Play ponuda
Play ponuda