OBJAVA JE POSTALA VIRALNA / Bivši boksački prvak zgrozio morbidnom porukom o Putinu i ratu u Ukrajini. Na kraju je morao zaključati Instagram

Image
Foto: Profimedia

Povetkin smatra da je agresija na Ukrajinu opravdana

1.3.2022.
21:59
Profimedia
VOYO logo

Bivši ruski boksač, osvajač olimpijskog zlata i nekadašnji teškaški prvak, Aleksander Povetkin (43), na društvenim je mrežama odlučio braniti Vladimira Putina i podržati rusku invaziju na Ukrajinu.

Povetkin smatra da je agresija na Ukrajinu opravdana i na svom je Instagramu objavio fotografiju sebe ispred ruske zastave uz opis u kojem podržava invaziju. Uskoro je Povetkinova objava postala viralna, prije svega zbog poprilično morbidne poruke, a on je na koncu zaključao profil zbog salve komentara koje su mu pristigle ispod objave, kao i zbog toga što se ona brzinski počela dijeliti društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka na Instagramu

"Iza istine stoji moć. Borili smo se za istinu svih ovih godina dok su istrebljivali Slavene u Donbasu. Zato se slažem s odlukom da se zaštiti običnog čovjeka i odupre nacistima. Svaki rat ima svoj završetak, nadamo se da će i ovaj završiti u sljedećih nekoliko dana", napisao je Povetkin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Povetkin je prvi poraz u karijeru doživio upravo od Vladimira Klička prije devet godina i to usred Moskve. Kličko je, podsjetimo, danas zajedno s bratom Vitalijem na prvoj crti obrane Kijeva od ruskih agresora koji nadiru sa svih strana.

Spomenimo i kako su se mnogi ruski sportaši, uključujući i prvog tenisača svijeta Daniila Medvedeva, suigrača mu Andreja Rubljova, nogometaša Atalante Alekseja Mirančuka, suprotstavili Putinu i agresiji na Ukrajinu te su pozvali na mir. No, Povetkin je zauzeo drugu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo