APSOLUTNI MEČ GODINE U UFC-U: / Nepobjedivi prvak Adesanya brutalno isprebijao i onda nokautirao favoriziranog Costu

Image
Foto: Profimedia

Costa se kroz cijeli meč glupirao i provocirao, ali realno nije imao baš nikakvu efektivnu taktiku za Israela

27.9.2020.
9:07
Profimedia
VOYO logo

Novozelanđanin nigerijskih korijena, Israel Adesanya obranio je naslov prvaka srednje kategorije i to brutalnim nokautom protiv favoriziranog Brazilca Paula Coste. Adesanyu su mnogi podcijenili uoči ove borbe, odnosno dali su veću prednost Borrachinhi, neporaženoj zvijezdi zastrašujućeg izgleda s nevjerojatnom nokaut-snagom. Ali gadno su se prevarili.

Costa je pao u drugoj rundi i to nakon što ga je Israel pošteno isprebijao u prvoj rundi. Costa se kroz cijeli meč glupirao i provocirao, ali realno nije imao baš nikakvu efektivnu taktiku za Israela, koji je svakako jedan od najboljih defenzivaca u svim kategorijama UFC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Israel je kontrolirao meč od samog početka i niti jednom nije bio ugrožen. Costa zapravo do druge runde nije uspio niti jednom ozbiljnije napasti Israela, a onda kada se konačno odlučio pokušati završio je u nokdaunu. Pogodio ga je Adesanya "overhandom" u područje oko uha i odmah ga ošamutio. Strovalio se Costa zatim na parter, a Israel je odmah skočio i "mountao" ga. Zatim je krenulo klasično bombardiranje i nakon desetak sekundi Costa se više nije mogao braniti i sudac je morao prekinuti meč.

Costi je ovo bio prvi poraz u karijeri i sada je na omjeru 13-1, a Adesanya je apsolutni kralj srednje kategorije i ima savršeni skor od 20-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljak novi prvak poluteške

Svakako još valja spomenuti da je Poljak Jan Blachowicz sada novi prvak poluteške kategorije, a do naslova je došao tehničkim nokautom protiv favoriziranog Dominicka Reyesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljak je nokautirao protivnika krajem druge runde kada su borci ušli u izmjenu udaraca. Pogodio je Reyesa u sljepoočnicu i nakon toga je ovaj pao na parter. Zatim je uslijedila kiša udaraca po Reyesu i sudac je morao prekinuti meč.

Poljaku je ovo bila prva borba za titulu prvaka, dok je Reyes svoju već imao u prošloj borbi protiv Jona Jonesa, ali je izgubio. Nakon što se Jones prebacio u tešku kategoriju i ostavio tron poluteške prazan, mislilo se da će Reyes biti taj koji će zasjesti jer bio je vrlo blizu u meču s Jonesom. Međutim, Poljak je ušutkao kritičare i prognozere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo