'KINA OVE GODINE NEĆE ORGANIZIRATI VELIKA MEĐUNARODNA SPORTSKA NATJECANJA': / Tamošnja vlada objavila nove mjere

Image
Foto: Profimedia

Prošli su mjesec otkazane tri azijske utrke: VN Azerbajdžana i Singapura i VN Japana

9.7.2020.
16:13
Profimedia
VOYO logo

Kina neće organizirati veliki dio međunarodnih sportskih natjecanja na svom tlu ove godine, objavila je u četvrtak kineska vlada objašnjavajući tu odluku mjerama za spriječavanje širenja koronavirusa.

Kina bi trebala biti domaćin utrke Formule 1 i više teniskih turnira, ali...

Kina bi trebala biti domaćin utrke Formule 1 i više teniskih turnira, ali Opća administracija za sport (GAS) nije navela pojedinosti o natjecanjima koje neće organizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim testnih natjecanja za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. "i drugih važnih sportskih događaja, u načelu ni jedno međunarodno sportsko natjecanje neće biti organizirano ove godine", navodi se u priopćenju GAS-a.

Tijelo zaduženo za sport u gradu Šangaju nedavno je objavilo da je predložilo da ono bude domaćin dviju utrka Fomrule 1 u sklopu izvaneuropske turneje F1 između rujna i kraja sezone sredinom prosinca u Abu Dabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli su mjesec otkazane tri azijske utrke: VN Azerbajdžana i Singapura i VN Japana.

Iza zatvorenih vrata

Kina bi na jesen trebala biti i domaćin više teniskih turnira među kojima je Masters 1000 u Šangaju za tenisače i Masters u Shenzhenu za tenisačice te turnir u Wuhanu, gradu iz kojeg je krenula pandemija prošlu zimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli mjesec su organizatori teniskog turnira u Japanu, koji je na rasporedu od 5. do 11. listopada, objavili da ga otkazuju zbog bojazni od drugog vala koronavirusa.

Kineska nacionalna natjecanja nisu obuhvaćena ovim mjerama, ali se održavaju iza zatvorenih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo