29. KOLO BUNDESLIGE / Kiksali Bayern i HSV

Image

Bavarce je na Allianz Areni pobijedio 1-0 Schalke, a dortmundska Borussija 2-0 HSV. Werder preokrenuo 0-2 i slavio 3-2 protiv Bochuma.

25.4.2009.
17:36
VOYO logo

Nogometaši Bayerna napravili su još jedan korak unatrag u borbi za naslov prvaka Njemačke. U utakmici 29. kola Bundeslige Schalke je pobijedio Bayerna u gostima 1-0. Iako je Bayern bio bolja momčad, te je uglavnom držao loptu u posjedu i prijetio, Schalke je na kraju uzeo sva tri boda s Allianz Areni pogotkom Halila Altintopa u 21. minuti nakon kornera.

Bayernu se otvorila prilika u 70. minuti kada je američki igrač Jones zaradio drugi žuti karton. Oba puta je grubo startao na Van Bommela. No, samo šest minuta kasnije su se brojčano izjednačile momčadi na travnjaku kada je Franck Ribery zaradio drugi žuti (prljavim startom na gležanj suparnika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić nije sudjelovao u velikoj pobjedi Schalkea, a tijekom prvog poluvremena je zanimljivo bilo vidjeti svađu vratara Schalkea Neurea i njegovog suigrača Kuranyja, a suigrači su spriječili mogući fizički obračun.

Ivica Olić je ušao u igru za Hamburg u 46. minuti, te je imao najbolju priliku na utakmici Borussije i Bayerna u Dortmundu (2-0) za goste. U 76. minuti je iz neposredne blizine, s obrambenim igračem na leđima, pogodio gredu i moguće izjednačenje. No, kao i Bayern tako je i Hamburg napravio korak unatrag u borbi za naslovom jer je pobjedu domaćina potvrdio Švicarac Frei pogotkom u 90. minuti iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karslruhe je s Dinom Drpićem u sastavu svih 90 minuta iznenadio Bayer i pobijedio u gostima 1-0. Pogodak je bio apsolutno raritetan, budući je Langkamp uklizao na pedesetak metara od vratiju Bayera, no zahvatio je loptu idealno u tom trenutku. Ona je u visokom luku padala prema domaćim vratima i zakoprcala se u mreži.

Bayer je bio daleko bolji tijekom 90 minuta, ali su Drpić i društvo dobro odradili posao u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werder je gubio 2-0 protiv Bochuma (dva pogotka Šestaka, ukupno sedam u prvenstvu), ali je domaćin u nastavku sve okrenuo. Brazilac Diego je u 79. minuti postigao 11 pogodak ove sezone za 3-2 slavlje domaćina.

Stuttgart je pobijedio na svom terenu Eintracht 2-0, a Mario Gomez je postigao 19. pogodak u sezoni (drugi je strijelac Bundeslige iza Wolfsburgovog Grafitea). Od posljednjih šest prvenstvenih pogodaka Stuttgarta Gomez je zabio pet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo