BEZ ISPALJENOG METKA / Karlović i Čilić zaustavljeni

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisači Ivo Karlović i Marin Čilić nisu prošli u četvrtfinale velikog ATP turnira koji se održava u Montrealu. Bolji od njih bili su Tomaš Berdych i Novak Đoković.

11.8.2011.
22:07
Pixsell
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale jakog ATP turnira u Montrealu. Njega je u susretu 3. kola nadigrao Čeh Tomaš Berdych sa 6-3, 7-6 (2) nakon sat i 43 minuta igre. Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Karlovića i Berdycha, a omjer pobjeda je sada 2-2.

"Div sa Šalate" nije uspio niti jednom oduzeti servis Berdychu iako je imao četiri break-lopte, dok je Berdych jednom uspio ostvariti break iz pet prigoda i to za vodstvo od 3-1 u prvom setu. U drugom setu o pobjedniku je odlučivao tie-break koji je bio u rezultatskoj ravnoteži samo do 2-2. Potom je Berdych osvojio pet poena zaredom i okončao susret u svoju korist.

Ni najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije prošao u četvrtfinale u Montrealu. Bolji od njega bio je prvi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković sa 7-5, 6-2 nakon sat i 34 minute igre.

Čilić niti u šestom međusobnom susretu nije uspio ostvariti prvu pobjedu protiv Đokovića koji je ostvario svoju već 50. pobjedu ove godine uz samo jedan poraz. Naš je tenisač bio mnogo aktivniji tijekom prvoga seta, ali nije svoju bolju igru u odnosu na pasivnog Đokovića uspijevao iskoristiti jer bi u svakom ključnom poenu promašio završni udarac nakon odlično izgrađenih situacija.

Ključni trenutak dogodio se kod Đokovićeva vodstva od 6-5 u prvom setu kada je Čilić po prvi put izgubio svoj servis u susretu i to nakon što je imao 30-0. Prvi tenisač svijeta osvojio je četiri poena zaredom iskoristivši prvu set-loptu.

U prvoj igri drugog seta Čilić je imao tri break-lopte, ali se Đoković nakon više od 10 minuta igre ipak uspio izvući. U nastavku drugog seta naš igrač je sve češće griješio, Đoković je postao agresivniji, a posljedica toga bila su dva gubitka Čilićeva servisa za konačnih 7-5, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo