PRIVREMENO RJEŠENJE / Karlovčani prekinuli štrajk

Image
Foto: PIXSELL

Igrači Nogometnog kluba Karlovac nakon sastanka Upravnog odbora s njihovom odvjetnicom privremeno odustali od svojih zahtjeva i treniraju za dvije preostale utakmice jesenskog dijela Prve hrvatske nogometne lige.

22.11.2011.
17:10
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Uprave Amirudin Talakić ispričao se svim ljubiteljima nogometa, Hrvatskom nogometnom savezu i NK Rijeka što je prvi put u povijesti hrvatskog nogometa zbog štrajka izostala jedna prvenstvena utakmica. Izrazio je uvjerenje da će se situacija u klubu stabilizirati jer postoji velika vjerojatnost da će se uskoro odblokirati žiro račun kluba, te će klub krenuti u namirenje potraživanja prema igračima kojima klub duguje po nekoliko plaća, a nekima čak osam. Na pitanje novinara znači li to da je klub odustao i od disciplinskog postupka protiv svojih igrača zbog nedjeljnog neigranja, Talakić je kazao da je taj postupak krenuo, te da je klub uputio svoje očitovanje u HNS, koji također ima predviđene sankcije za situacije neopravdanog neigranja utakmica.

Odvjetnica 16-orice igrača Karlovca Irena Blauhorn potvrdila je medijima da je postignut "dogovor da igrači nastave trenirati i igrati, a da će klub nastojati ispuniti svoje ugovorne obveze". To se odnosi samo da predstojeće dvije utakmice do kraja jesenskog dijela prvenstva, a potom će igrači i uprava pokušati iznaći dogovor tko i pod kojim uvjetima ostaje u klubu, a tko odlazi iz Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Damir Petravić u izjavi medijima neposredno prije početka treninga, koji je kasnio jedan sat, kazao je da je zbog svega što se u klubu događa svima psihički teško, uključujući i njega, jer ni on otkad je došao u klub nije primio ni kune od ugovorene plaće. Potvrdio je da računa na postojeći kadar igrača, no ako u polusezoni dio nogometaša napusti klub, postoje igrači i u drugim hrvatskim klubovima koji bi mogli zaigrati za Karlovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo