Hrvatska - Makedonija / Karačić: 'Činilo mi se da je Šego imao 20-30 obrana, bio je fenomenalan'

Posebne hvale Karačić je imao za naše vratare koji su na ovom prvenstvu izvrsni.

14.1.2019.
20:19
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je još jednu pobjedu, treću u tri utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Nova dva boda uzeli smo protiv Makedonije, a odličan je bio Igor Karačić.

"Bila je dobra utakmica. Znali smo da će biti jako teško jer oni sigurno protiv nas ne mogu igrati šest na šest jer nemaju toliki roster igrača i tu brzinu i pokretljivost. Dobro smo zatvorili, smo im opet dozvolili da nam se približe i to nam jse ne smije više događat, no svatko je iskoristio svoju minutažu i u obrani i u napadu. posebno bih pohvalio Šegu i Stevanovića", rekao je Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je izgledala kao da smo je dobili lako, no nije sve kako se čini.

"Makedonci stalno 'zecaju', pogotovo Kiro Lazarov i odlična dva pivota koje on zna razigrati. Bio je tri-četiri-pet-razlike kroz cijelu utakmicu, ali na kraju smo dobili. Imali smo dobru obranu i odlične vratare, tako da smo mogli zabijati kontre i polukontre i to nas je odvelo na velikih devet razlike, no nije bilo lako. Dosta smo se potrošili i treba nam dan odmora. Vidjet ćemo kako će to naš izbornik Lino Červar posložiti protiv Bahreina i hoće li odmarati neke igrače. Nikoga ne smije podcijeniti i moramo dati sve od sebe", objasnio je Karačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebne hvale Karačić je imao za naše vratare koji su na ovom prvenstvu izvrsni.

"Meni je izgledalo kao da je Šego imao 20-30 obrana. Stvarno je bio fenomenalan. Puno nam to znači u napadu jer možemo onda u napadu potrošiti jednu ili dvije lopte"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se kao da je Hrvatska tijekom utakmice malo "pala", ali Karačić tvrdi da je sve to bio dio taktike:

"Nismo energetski pali, ali izbornik uvijek govori da rezultat diktira tempo. Imamo puno iskusnih igrača koji znaju pogledati na semafor i stati na loptu. Nekad treba jednostavno usporiti i onda na kraju potegnuti kao što smo mi potegnuli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo