poslušao savjet iskusnog dvojca / Kaliniću su u Rusiji presudili - Modrić i Ćorluka: 'Šefe, on mora otići'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon Nigerije i povratka u hotel, izbornik je očekivao da će mu se Kalinić ispričati, ponuditi neko objašnjenje - ništa od toga se nije dogodilo, a navodno mu je presudio dvojac Modrić - Ćorluka

20.6.2018.
10:00
Igor Kralj/PIXSELL/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Iako je utakmica protiv Argentine udaljena tek nešto više od 24 sata, još uvijek se bavimo temom Nikole Kalinića i njegovog 'protjerivanja' iz Rusije nakon suprotstavljanja izborniku Daliću

Sve je krenulo još na pripremama uoči početka turnira, Kalinić je uoči Brazila tražio jamstvo da neće biti tek popuna na popisu, nakon što protiv Brazila nije dobio minute, požalio se izborniku, no sve je kulminiralo kad je trebao odigrati 'samo' posljednjih 10 minuta protiv Nigerije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

>>Izbornik mogao predvidjeti potres u svlačionici? Kalinić prije puta u Rusiju navodno postavio ultimatum

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Tražimo vaše mišljenje: je li potez izbornika Dalića o otpisivanju Nikole Kalinića opravdan?​

>>Nakon što je spakirao kofere, Kalinić je poslao poruku suigračima u WhatsApp grupu - odgovorila mu samo dvojica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s leđima su, istina, postojali, no bili su minorni. Liječnici su na to upozorili Dalića, ali su mu i rekli kako oni ne bi trebali otežati nastup Kaliniću na SP-u. Ne bi ga, uostalom, Dalić ni vodio sa sobom da je situacija bila drukčija. 

Uoči SP-a, Dalić je organizirao tri sastanka - na pripremama u Rovinju, zatim u Opatiji i posljednji nakon dolaska u Rusiju, piše 24 sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki, ako netko ima bilo što reći, ako mu nešto smeta, ako se netko osjeća nespremno, ako imate bilo kakve probleme s leđima, vratom, mišićima... Molim vas, recite mi, radije ću ići na put s 18 igrača nego voditi nekoga tko nije spreman", govorio je Dalić na tim okupljanjima.

Iako nitko nije imao ništa za reći, u Kaliniću je očito kuhalo nezadovoljstvo, koje je izbilo na površinu tijekom prve utakmice na turniru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Brozovića i Kovačića, gotovo cijelo drugo poluvrijeme Kalinić je trčkarao uz teren, zagrijavao se za ulazak u igru. Brozović i Kovačić ušli su u igru prije njega. 10-ak minuta prije kraja utakmice i pri vodstvu 2-0, Dalić je došao do Nikole. 

"Kale, ulaziš."  -"Ne mogu, bole me leđa", odvratio je Nikola. Isti scenarij kao i protiv Senegala, ponovio se i protiv Nigerije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je i Dražen Ladić sugerirao Kaliniću da ne radi probleme i da posluša izbornika, no nezadovoljni Kalinić već je bio odlučio, ulazak u sam smiraj utakmice koja je već bila riješena, očito mu je bio ispod časti. Umjesto njega, u igru je morao ući potpuno nezagrijani Pjaca.

Nakon povratka u hotel, izbornik je očekivao da će mu se Kalinić ispričati, ponuditi neko objašnjenje - ništa od toga se nije dogodilo. Na rigoroznu mjeru, koja je postala jedna od glavnih tema Mundijala, Dalić se odlučio nakon što mu je prišao iskusni reprezentativni dvojac, koji je s Vatrenima prošao već gotovo sve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šefe, mora otići. Ne može ovako", navodno su mu poručili Modrić i Ćorluka, dugogodišnji nositelji igre ove reprezentacije, piše 24 sata. 

Dalić je postupio prema njihovom savjetu, i Hrvatskoj se po prvi put u povijesti dogodilo da je na velikom natjecanju ostala s igračem manje u rosteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo