'nerazzuri' izbili na vrh / Kalinić ušao s klupe i dvama pogocima donio bod Fiorentini, Brozović strijelac u rapsodiji Intera

Napoli je na gostovanju pobijedio Veronu 2-0 preuzevši prvo mjesto. Strijelci su bili Lorenzo Insigne (67) i Gonzalo Higuain (73). Ivan Strinić nije nastupio za goste

23.11.2015.
8:08
VOYO logo

U posljednjem susretu 13. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Frosinone 4-0 preuzevši prvo mjesto na ljestvici Serie A. 

Golove za prvu pobjedu Intera ove sezone s više od jednog gola razlike zabili su Jonathan Biabiany (29), Mauro Icardi (54), Jeison Murillo (87) i Marcelo Brozović (90).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić zaigrao je za Inter posljednjih pet minuta i sudjelovao je u akciji za treći pogodak na utakmici, dok je Brozović ušao u igru u 88. minuti, a dvije minute kasnije se upisao među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranom susretu Fiorentina i Empoli su odigrali 2-2. Oba gola za Fiorentinu je zabio Nikola Kalinić, dok je jedan od strijelaca za Empoli bio Marko Livaja. Empoli je poveo golom Livaje u 18. minuti, a bio je to njegov prvi pogodak u Serie A ove sezone. Marcel Buchel je u 28. minuti povisio vodstvo gostiju i do konca poluvremena više nije bilo golova.

U nastavku susreta 'viole' su uspjele izjednačiti, no više od toga nije išlo. Oba gola za Fiorentinu postigao je Kalinić koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. Prvog je zabio u 56. minuti, a drugog pet minuta kasnije stigavši do brojke od devet golova u prvenstvu. Više od njega zabio je tek napadač Napolija Gonzalo Higuain koji vodi na ljestvici strijelaca sa 10 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina je do konca susreta imala priliku upisati i pobjedu koja bi je dovela do vrha ljestvice, no obrana Empolija je izdržala. Ante Rebić je započeo utakmicu u početnom sastavu Fiorentine, no odigrao je loše i zamijenjen je na koncu prvog dijela. Milan Badelj nije ulazio u igru. Kod gostiju je Livaja igrao svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je na gostovanju pobijedio Veronu 2-0 preuzevši prvo mjesto. Strijelci su bili Lorenzo Insigne (67) i Gonzalo Higuain (73). Ivan Strinić nije nastupio za goste.

Genoa je pobijedila Sassuolo 2-1 u susretu u kojem su dva gola pala u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je poveo golom Rincona u 51. minuti, izjednačio je Acerbi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, a pobjedu domaćinu donio je minutu kasnije Pavoletti. Oba sastava su završila utakmicu s igračem manje. God Genoe je isključen Perotti (42), a kod Sassuola Berardi (43). Šime Vrsaljko je odigrao cijeli susret za goste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udinese je pobijedio Sampdoriju 1-0, a Stipe Perica nije ulazio u domaće redove. Carpi je kod kuiće izgubio od Chieva 1-2, a za domaćine je Igor Bubnjić igrao do 59. minute

Inter je pobjedom preuzeo prvu poziciju na ljestvici sa 30 bodova, a drugu poziciji dijele Napoli i Fiorentina sa po 28 bodova. Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Frosinone (11), Verona (6) i Carpi (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo