Kakva dominacija! Mlada Hrvatica opet briljirala

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira koji se igra na travnatim terenima u Birminghamu, uz nagradni fond od 235.000 dolara.

14.6.2013.
17:59
VOYO logo

Osječanka je u četvrtfinalu deklasirala treću nositeljicu i 24. igračicu svijeta, Rumunjku Soranu Cirsteu, sa 6:2, 6:1. Meč je ukupno trajao 66 minuta, ali je čak tri puta bio prekidan zbog kiše tako da se razvukao kroz cijelo popodne.

U svakom slučaju, brojni prekidi nisu nimalo omeli koncentraciju našoj 16-godišnjakinji koja je drugi put u karijeri došla do polufinala na WTA Touru. Lani je, podsjetimo, iz kvalifikacija dogurala do finala na turniru u Taškentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cirstea je u petak uspjela napraviti samo jedan break i to na samom startu dvoboja. Vekić joj je, međutim, odmah uzvratila i povela s 3:2 nakon čega je meč prvi put prekinut. Poslije povratka na teren nije se dugo igralo, ali dovoljno da 89. igračica svijeta povede s 5:2. Nakon druge stanke Vekić je osvojila prvi set i povela s 2:1 u drugom da bi poslije trećeg i posljednjeg prekida odjurila do pobjede, osvojivši četiri gema u nizu.

Za plasman u drugi finale karijere naša će mlada tenisačica igrati protiv bolje iz dvoboja između Slovakinje Magdalene Rybarikove i Amerikanke Madison Keys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo