Velika potražnja /

Čarteri za Rusiju puni, ljudi dižu kredite da bi bili u Sočiju

Neke putničke agencije zatvorile su vrata za sve drugo, osim za prvenstvo u Rusiji, jer telefoni ne prestaju zvoniti

3.7.2018.
18:32
VOYO logo

Svi bi u Rusiju, ali ne mogu. Potražnja je veća od ponude. "Telefoni dakle ne prestaju zvoniti doslovno od onog trenutka kad je Rakitić zabio pobjedonosni jedanaesterac u nedjelju navečer. I doslovno navala i ludnica je počela u nedjelju i ide sve do danas", kazao nam je Tomislav Kero, komercijalni direktor putničke agencije.

Četiri čartera u koji stane oko 600 putnika već su skoro puna, a do subote su ostala još četiri dana. "Očekujem da bismo tijekom sutrašnjeg dana trebali imati jasniju sliku što se tiče čartera za Soči i mislim da bi ih čak moglo biti sedam ili osam", kazao je Kero. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do Rusije se ne može tek tako. Ulaznica koje je HNS osigurao za hrvatske navijače više nema, ali se još uvijek mogu kupiti drugim kanalima i to od 1700 do 14 000 kuna. Ako ćete putovati putničkom agencijom i čarterom potrebno vam je od 7000 kuna i više. Najskuplja opcija je redovna linija do Rusije - 9000 kuna. Za one koji nemaju ulaznicu, ali bi u Rusiju - potrebna im je viza.

"Mislim da sve putnike pitamo imaju li fan ID ili vizu, a zapravo se odmah na aerodromu traži fan ID da bi se uopće mogla izdati avionska karta. Mi u ovom trenutku imamo dva čarter leta i imamo listu čekanja", kazao je Pavle Marković, direktor putničke agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke banke primjetile su zadnjih 10-ak dana rast nenamjenskih kredita. "Da, bilježimo povećan interes klijenata, nekih čak 30% u odnosu na isti period lani. Klijenti se ne izjašnjavaju konkretno za što im kredit treba jer se radi o nenamjenskom kreditu, ali neki od njih komuniciraju da je za putovanje za Rusiju", kazala je Tihana Mamić, direktorica marketinga i CRM-a.

Kad se sve zbroji, do Rusije treba više od prosječne hrvatske plaće, ali kad igra Hrvatska - razum ne pita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo