VRHUNSKI TRENER / Jubilej Phila Jacksona

Image

Pobjedom protiv Boston Celticsa, trener LA Lakersa Phil Jackson upisao je 1000. pobjedu u trenerskoj NBA karijeri,

26.12.2008.
9:11
VOYO logo

Trener LA Lakersa Phil Jackson upisao je 1000. pobjedu u trenerskoj NBA karijeri. Taj jubilej proslavio je u pobjedi svog kluba baš protiv najvećih rivala, Boston Celticsa.

Lakersi su u Staples Centeru s 92-83 slavili protiv Celticsa, te tako zaustavili pobjednički niz Bostona od 19 uzastopnih pobjeda. Jackson vjerojatno nije mogao zamisliti ljepši scenarij za svoju 1000. pobjedu. Ostvario je trijumf protiv Celticsa u božićnoj večeri. U 17 sezona, u kojima je bio trener Chicago Bullsa i LA Lakersa, Jackson ima omjeru od 1000 pobjeda i 423 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to lijepa pobjeda. Željeli smo tu pobjedu i znali smo da ju možemo i ostvariti", rekao je Jackson, koji je postao tek šesti trener u povijesti NBA lige s 1000 pobjeda.

Njegov kolega iz Celticsa Doc Rivers odao mu je veliko priznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo ostvarenje je veličanstveno. Jackson je jedan od najvećih trenera svih vremena. Mogu vam garantirati da ja neću upisati 1000 pobjeda kao trener u NBA ligi, jer neću trajati toliko dugo. To je fantastična brojka koja govori dovoljno za sebe o Philu Jacksonu", rekao je Rivers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo