ZLATO I SVJETSKI REKORD / Jovanović: Ovo nisam očekivala

Image

Sanja Jovanović osvojila je dva zlata na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Rijeci. No, zlato na 100 metra leđno najviše ju je iznenadilo.

13.12.2008.
17:49
VOYO logo

Nakon što je u subotu osvojila naslov europske prvakinje na 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Rijeci, isplivavši u finalu novi svjetski rekord od 26.23 sekunde, Sanja Jovanović još uvijek je pod dojmom.

Pred novinarima u Rijeci priznala je da se osjeća "kao da će joj srce iskočiti".  - Stvarno sam iznenađena zlatom i rekordom na 100 metara, ali s onim na 50 nisam. To sam očekivala za razliku od dvostruko dulje dionice - iskreno je pred novinarima nastupila najuspješnija hrvatska reprezentativka na EP-u u kratkim bazenima u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je za 14 stotinki popravila vlastiti svjetski rekord koji je postavila prije točno osam mjeseci na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru.

Ovo je drugo zlato za Jovanović u Rijeci, nakon 100 leđno u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrno odličje osvojila je Ukrajinka Katerina Zubkova sa 26.65, a brončano Talijanka Elena Gemo sa 26.77.

Naravno, Sanji su se nakon postignutog uspjeha, odmah javili dežurni čestitari - predsjednici države i Vlade te nekoliko ministara. Ipak, jamačno joj je draža čestitka njezinih najvjernijih navijača, koji su ubrzo nakon obaranja svjetskog rekorda, rezultat proslavili na riječkom Korzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o Sanjinom uspjehu, ali i diskvalifikaciji Duje Draganje, doznajte u videoprilogu RTL-ove Edite Misirić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo