Opće zgražanje svjetskih medija / 'Još smo jednom ispali taoci male skupine neciviliziranih idiota'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svjetski mediji i dalje pišu o sramoti na San Siru, a naslovi su usmjereni prema huliganima, više nego prema rezultatu.

17.11.2014.
9:11
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako su talijanski mediji zadovoljni rezultatom jučerašnje utakmice protiv Hrvatske na San Siru, tako da najveću pažnju skreću na naše huligane koji su bakljadom prekinuli susret.

Talijanski SkySport poše kako ovo 'ne bi smjelo proći nekažnjeno'.

"Kako je moguće da su navijači unijeli bengalke na stadion? Ovaj put to je jednostavno previše, a ovo je pitanje koje će ponovno ostati bez konačnog odgovora. Još smo jednom ispali taoci male skupine neciviliziranih idiota koji su stigli izdaleka. Ovo se ne može usporediti s onim što su srpski huligani napravili u Genovi, ali ostaje nam nepodnošljivi osjećaj nemoći".

"Dim na travnjaku. Utakmica Italije i Hrvatske zaustavljena u dva navrata. Izbornik Kovač Italiji: Oprostite", piše CorrieredelloSport.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL



"Italija se mučila i uzela bod. Hrvatska ostaje tabu", stoji u naslovu teksta LaRepubblice.

Gazzetta je objavila članak s naslovom: "Sramota navijača na San Siru." U tekstu se navodi kako je do desetminutnog prekida utakmice došlo zbog bacanja pirotehničkih sredstava na travnjak, a da je na tribinama pritom vladala panika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zaslužili smo pobjedu, a zbog ovakvih me izgreda već sram!'

Remi Hrvatske i Italije ostao u sjeni bakljade naših navijača

Dio hrvatskih navijača bakljadom prekinuo utakmicu na San Siru

Neredi van stadiona i nakon utakmice, privedeno 17 osoba

Svjetski mediji, koji su također s pozornošću pratili ovaj zanimljivi susret, također su u svojim naslovima isticali nenogometna događanja:

Španjolski mediji, Marca i MundoDeportivo, također donose vijesti o neredima na utakmici pod nazivom "Sramota na San Siru", ali se mnogo više bave ozbiljnošću ozljede Luke Modrića.

I Eurosport se također osvrnuo na utakmicu u tekstu pod naslovom "Hrvatski navijači umalo su u potpunosti prekinuli susret."

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL



Engleski tabloid DailyMail također je popratio utakmicu i incident u tekstu pod naslovom "Neredi u Milanu: Policija upala na tribine, a vatrogasci gasili baklje prilikom prekida susreta zbog divljanja hrvatskih navijača".

Njima se omakla i velika greška kad su sliku navijača koji drži majicu s prekriženim licem Zdravka Mamića popratili komentarom "navijač drži majicu s likom Zdravka Mamića, čelnika Dinama iz Beograda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike