Trebamo Štrleka / Još Bahrein i - krećemo

Image
Foto: AP Images

Od 18 sati Hrvatska protiv Bahreina igra četvrtu utakmicu na SP-u

16.1.2019.
9:50
AP Images
VOYO logo

Hrvatski brod i dalje mirno plovi bavarskim Isarom. Ništa drugo, realno, nismo ni očekivali. Osigurali smo minimalno dva boda za Koln, no ne budu li četiri, nećemo se previše usrećiti. Zato, bez euforije koja se nakon ponedjeljka lagano počela osjećati.

Ono što smo dosad odigrali, a najviše protiv Makedonije, nudi realan optimizam da bismo stopostotni mogli prema sjeverozapadu Njemačke. Ali prije četvrtka i Španjolske najprije Bahrein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebamo Štrleka

Ždrijeb nam je dodatno išao na ruku jer dan prije derbija skupine imamo utakmicu koja nam ne znači ništa osim dostojanstva budući da se bodovi protiv Bahreina ionako neće prenositi. Makedonci će, s druge strane, barem malo više uzeti energije iz Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je, stoga, jasan. Odmoriti sve kojima je to nužno i uvesti u igru one kojima treba samopouzdanja. Tu je u prvom planu Štrlek koji nije mislio da će gledati Mandića s klupe, a ne bi bilo loše dobijemo li Vidu kada se Horvat umori (makar je to nemoguće), Blaževića da se još malo koordinira s Musom, Kozinu da počne igrati ono što igra u klubu i Bičanića da se trzne ako ne misli biti prva Červarova izmjena na turniru.

Puno više toga imamo. Kapetan Duvnjak opet je onaj stari, u što nismo nikad sumnjali jer je klasa za sebe, on i Karačić pokazali su da protiv sasvim dobrih ekipa kakva je makedonska možemo i bez jednog Cindrića, kojeg bi PSG platio koliko treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stepančić je pri šutu, Vranković odmah tu kada mu zastane, a mladi lavovi Mandić i Šipić igraju kao da su "sto godina" u reprezentaciji, a ne na prvom velikom natjecanju. Červar može biti miran.

Herning se ne smije ponoviti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari su čudo iako ćemo notirati da smo s njihovom 21 obranom od Japana primili 27 golova, a s 15 pet manje od Makedonije. Znamo što može i Stevanović, pa je najbolje da im Červar danas podijeli minutažu da Šegi do sutra slučajno ne padne temperatura.

Bahreinci su "legli" protiv Islanđana s 18 razlike i pokvarili solidan dojam iz prva dva kola. Nisu baš tako loši kako bi rekao Island, ali nakon 20 minuta moramo imati "spakiranu" utakmicu da ne bude ni pomisli oko ustajanja najboljih s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako im novca ne nedostaje, nije da ga baš razbacuju. Pokušali su s Gumundssonom, nisu baš uspjeli, sada idu s drugim Islanđaninom Kristjanssonom, međutim, pijesak im je i dalje bolji prijatelj nego taraflex premda bi dali puno da je drugačije.

Njemačka im je treći SP, a na prethodna dva bili su pretposljednji iako su znali iznenaditi, što dobro zna Egipat. U Kataru su, također, trebali igrati, no politika je rekla svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest nam je kratka, u kvalifikacijama za Rio u Herningu dobili smo ih s 33:22, ali prvih 30 minuta (14:14) ono je što se danas ne smije ponoviti.

Međusobni susret:
Kval. za OI 2016. Hrvatska - Bahrein 33:22

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo