Šarapova će roniti suze: Hrvat 'isprašio' velikog favorita

Briljantan je meč odigrao hrvatski tenisač Ivo Karlović u 1. kolu Roland Garrosa. Na pariškoj je zemlji izbacio 11. nositelja Grigora Dimitrova, pobijedivši sa 6:4, 7:5, 7:6(4).

27.5.2014.
13:43
VOYO logo

Koliko je 35-godišnji Zagrepčanin dobro servirao i igrao, govori i podatak da je u cijelom meču, koji je trajao 118 minuta, samo jednom bio suočen s break-loptom, ali nije dopustio da mu 12 godina mlađi Bugarin, dečko Marije Šarapove, oduzme servis. Poslije uspješno ubačenog prvog servisa, Karlović je izgubio samo sedam poena. Imao je nešto manje winnera od Dimitrova (42:25), ali i manje neforsiranih pogrešaka (16:22).

U prvom je setu Karlović do breaka došao u sedmom gemu i nakon toga mirno odservirao za 1:0. U drugoj je dionici svaki tenisač najprije propustio po jednu priliku za break, da bi u 11. gemu Zagrepčanin ponovno došao do šanse. Nije se čak ni morao potruditi da je realizira budući da je Dimitrov napravio dvostruku pogrešku. Treći set nije donio nijednu priliku za oduzimanje servisa, a u tie-breaku je naš tenisač odmah poveo s 3:0 i potom čuvao prednost do kraja, te 22. asom zaključio priču i kreirao jednu od najvećih senzacija prvog kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo, inače, treći međusobni meč između Karlovića i Dimitrova, te druga pobjeda za 37. igrača svijeta.

Sljedeća prepreka na drugom Grand Slam turniru godine našem će tenisaču biti Austrijanac Andreas Haider-Mauer, 104. tenisač svijeta. Haider-Mauer je na startu turnira pobijedio Nijemca Daniela Brandsa 4-6, 4-6, 6-2, 6-3, 6-4. Karlović, koji je trenutno na 37. mjestu ATP ljestvice, još nikad u karijeri nije igrao protiv 27-godišnjeg Austrijanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov priznao je da je iznimno razočaran nakon poraza od našeg Ive Karlovića u 1.kolu Roland Garrosa.

Zagrepčanin je, podsjetimo, senzacionalno slavio protiv 11. nositelja sa 6-4, 7-5, 7-6(4), a u cijelom je meču izgubio samo 19 poena na svoj servis. Ispalio je 22 asa i spasio jedinu priliku za break koju je imao Dimitrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nikad nije lako igrati protiv Ive. Veliko je ovo razočaranje za mene, vjerovao sam da imam dobre šanse ovdje - rekao je Dimitrov nakon meča.

- Karlović je igrao stvarno dobro, očito je pun samopouzdanja nakon prošlotjednog finala u Düsseldorfu. Servirao je dobro, ali zapravo su mu svi udarci danas bili kvalitetni. Ja nisam uspio pronaći svoj ritam niti iskoristiti ono malo šansi što sam imao - priznao je 12. reket svijeta. Hrvatska tenisačica Petra Martić, 104. igračica WTA ljestvice, ekspresno je zaključila nastup u pojedinačnom dijelu Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 1. kolu drugog Grand Slam turnira godine ukrajinska tenisačica Elina Svitolina povela je s 5-0 u prvom setu nakon čega joj je Martić predala meč. Zasad nema informacija o kakvom se zdravstvenom problemu radi. U svakom slučaju, uzvratila je Svitolina na taj način našoj tenisačici za lanjski poraz u Katowicama.

Za senzaciju dana na French Openu se, međutim, pobrinula domaća predstavnica Kristina Mladenovic (21) koja je sa 7-5, 3-6, 6-1 pobijedila drugu igračicu svijeta i pobjednicu ovog turnira iz 2011. godine, Kineskinju Na Li. Puno je griješila ovogodišnja osvajačica Australian Opena, dopustivši kćeri proslavljenog srpskog rukometaša Dragana Mladenovića da iskoristi pet od deset prilika za break i dođe do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom će kolu Mladenovic igrati protiv Amerikanke Alison Riske koja je nešto ranije pobijedila našu Mirjanu Lučić-Baroni sa 7-6(2), 6-3.

Roland Garros, tenisačice, 1. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giorgi - Jovanovski 6-4, 6-3

Kuznjecova (27) - Šapatava 6-3, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svitolina - Martić 5-0, predaja Martić

Watson - Zahlavova Strycova 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halep (4) - Klejbanova 6-0, 6-2

Pereira - Kumhum 4-6, 6-1, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cirstea (26) - Wozniak 6-7(3), 7-5, 6-2

Bertens - Cadantu 7-6(5), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavljučenkova (24) - Date-Krumm 6-3, 0-6, 6-2

Riske - Lučić-Baroni 7-6(2), 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladenovic - Na Li (2) 7-5, 3-6, 6-1

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo