Savjetnik nakon karijere? /

Ivica Kostelić za RTL Danas uoči Svjetskog prvenstva: 'Ja nikad neću voziti svoju zadnju tekmu i ne želim se oprostiti'

'Htio bih da otpeljam dva dobra laufa, ako može malo iznad svojih mogućnosti to bi bilo super', kazao nam je Ivica Kostelić u najavi Svjetskog prvenstva u St. Moritzu

10.2.2017.
19:09
VOYO logo

S Ivicom Kostelićem i njegovim oproštajem od profesionalnog skijanja nikad ne znate. Jer iako je u Wengenu rekao zbogom Svjetskom kupu, na Sljemenu trenira za Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu. Borisu Jovičiću neuništivi Profesor otkriva: "Ja svoju zadnju utrku nikada neću voziti!"

S najdražeg mu sljemenskog brda u legendarni St. Moritz. Ivica Kostelić sutra će put skijališta gdje je prije 14 godina postao svjetski prvak. Sada, našalio se, vjerojatno je zadnji iz te generacije pa su očekivanja od Svjetskog prvenstva i nešto skromnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio bih da otpeljam dva dobra laufa, ako može malo iznad svojih mogućnosti to bi bilo super. Za nas je to bila i jest jedna prekrasna uspomena. Znate da je Janica tamo imala jako velikih uspjeha i onda je na kraju to svjetsko prvenstvo ostalo u sjećanju gdje smo obadvoje osvojili zlato", kazao nam je Ivica.

I to u slalomu, disciplini koju će Ivica voziti i ove godine. Svoju specijalku, kombinaciju, pomalo iznenađujuće odlučio je preskočiti, a evo i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstveno zbog toga jer tamo nikada nisam vozio spust, ima puno skokova i to je za moje koljeno dosta loše. Meni je bilo jednostavno, činilo mi se nepotrebno riskirati.'

I onda smo došli do onog vječnog pitanja - što nakon Svjetskog prvenstva, hoće li St. Moritz biti zadnji lauf na velikoj sceni?

"Puno ljudi me pita to, jel ti ovo zadnja tekma? Ja sam rekao svima, gle, ja nikad neću vozit svoju zadnju tekmu i ne želim se oprostiti", otkrio nam je Profesor.

Da, neće biti zbogom, jer Ivicu žele u reprezentaciji i to u ulozi savjetnika. Hrvatska ima mlade nade, a Kostelićevo je iskustvo neprocjenjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na neki način je to i nastavak moje priče i osjećam se i nekak i počašćeno i nekakvu odogovornost prema tome da bi pomogao tim mladim skijašima, a ako, naravno, su oni spremni prihvatiti moj savjet bit će mi još i draže.'

Savjeta će sigurno biti i u St. Moritzu, jer Ivica zna kako tamo uzeti zlato. Kakvi su planovi nakon Svjetskog prvenstva, Kostelić još ne zna. Želja je puno, a Zimske olimpijske igre nisu tako daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo