PRIKLJUČILI SE MARINU I MIRJANI / Ivan Dodig i Petra Martić u drugom kolu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U drugom kolu Dodiga čeka Amerikanac Denis Kudla, 105. igrač na ATP ljestvici, dok će Petra igrati protiv Čehinje Karoline Pliskove.

25.6.2013.
16:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Hrvatski tenisač IvanDodig plasirao se u utorak u drugo kolo teniskog Grand Slam turnira u Wimbledonu nakon što je poslije tri sata igre kod rezultata 2-2 (4-6, 6-7(6), 7-6(3), 6-3, 2-1) u setovima i 2-1 u gemovima u petom setu njegov suparnik njemački tenisač PhilippKohlscreiber predao meč.

Dodig je izgubio prvi set nakon samo 35 minuta i nakon što mu je Nijemac uzeo dva puta servis, no u drugom setu u dosta izjednačenoj borbi izgubio je tek poslije tie breaka koji je završio s rezultatom 8-6 u korist Nijemca. Treći set je također bio dosta izjednačen, ali je Međugorac bio bolji u tie breaku sa 7-3. Kohlschreiber je u četvrtom setu počeo pokazivati znakove "pucanja", izgubio je servis dva puta i Dodig je izjednačio na 2-2 u setovima. U petom setu kod 2-1 Kohslchreiber predao meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je u meču servirao 20 aseva, imao je 83 posto realizacije poena na prvom servisu i napravio je 30 neprisiljenih grešaka.

Ovo je bio peti susret Dodiga i Kohsleibrera, 18. tenisača svijeta, i druga pobjeda našeg tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu Dodiga čeka Amerikanac DenisKudla, 105. igrač na ATP ljestvici, koji je u prvom kolu bio bolji od Australca JamesaDuckwortha.

Dodig se tako priključio MarinuČiliću i MirjaniLučićBaroni koji su se plasirali u drugo kolo Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je plasman u drugo kolo osigurala i PetraMartić koja je sa 6:1, 1:6, 6:3 pobijedila Gruzijku AnneTatashvili. U sljedećoj rundi Petra će igrati protiv Čehinje KarolinePliskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo