Lewandowski zlatni / Ingebrigtsen nemoćan bez braće, sjajna Muir ponovno dvostruka zlatna

Image
Foto: AP Images

Završeno je Europsko dvoransko prvenstvo u atletici koje se protekla tri dana održavalo u Glasgowu

4.3.2019.
7:42
AP Images
VOYO logo

Britanska atletičarka Laura Muir osvajanjem naslova europske prvakinje na 1500 metara posljednjeg dana EP-a u dvoranskoj atletici u Glasgowu uspjela je ponoviti uspjeh otprije dvije godine kada je u Beogradu bila zlatna na 3000 m i 1500 m.

Muir je zlato na 3000 obranila u petak, da bi u nedjelju pred domaćim navijačima bila uvjerljiva i na dvostruko kraćoj dionici prošavši ciljem s 3.38 sekundi prednosti ispred druge Poljakinje Sofije Ennaoui, dok je broncu osvojila Irkinja Ciara Mageean.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji atletičara na 1500 Poljak Marcin Lewandowski, također, obranio je naslov otprije dvije godine, on je uspio za 38 stotinki pobijediti 19-godišnjeg Norvežanina Jakoba Ingebrigtsena, koji je u subotu osvojio zlato na 3000.

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević zauzela je sedmo mjesto u finalu utrke na 60 metara s preponama s vremenom 8.14 sekundi. Zlatnu medalju osvojila je Nizozemka Nadine Visser s najboljim rezultatom sezone u Europi od 7.87 sekundi, srebro je sa 7.97 osvojila braniteljica naslova Njemica Cindy Roleder, dok je Bjeloruskinja Elvira Herman stigla do bronce s osam sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivančević je u finalu u Glasgowu ostvarila svoj najslabiji rezultat natjecanja, u subotnjim je kvalifikacijama trčala 8.10, a u nedjelju ujutro u polufinalu ostvarila jr vrijeme od 8.07 sekundi. 

U finalu je nastupilo samo sedam atletičarki jer je najbolja iz polufinala Mađarica Luca Kozak odustala zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo