SP u rukometu /

Infarktna završnica u Berlinu: Francuzi u zadnjoj sekundi 'ukrali' bod Nijemcima

Image
Foto: AP Images

Francuzi su ovim golom ostali na vrhu ljestvice skupine A

15.1.2019.
22:13
AP Images
VOYO logo

Francuska i Njemačka uravo su odigrali najbolju utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu. Nakon što su Nijemci gotovo cijelu utakmicu vodili, Francuzi su u posljednjoj sekundi utakmice zabili za izjednačenje te je utakmica završila 25:25.

Prvo poluvrijeme bilo je tvrđe od derbija začelja druge talijanske nogometne lige. U prvih 15 minuta vidjeli smo samo po tri pogotka sa svake strane. Briljirale su obrane i vratari. Njemački goman Wolff skupio je tri obrane na samom početku, a s druge strane je Uwe Gensheimer ipak uspio zabiti poneki pogodak, tako da su Nijemci otišli u svlačionicu s dva pogotka prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći gubitak Francuzima ozljeda je Sorhaindoa koji je ni kriv ni dužan stradao u jednoj gužvi u osmoj minuti susreta. Na teren se u ovoj utakmici nije vraćao.
Francuzi su se u drugom poluvremenu trgnuli i dostigli njemačku prednost. Andreas Wolff teško je mogao protiv Francuza ostati na sjajnih 41 posto obrana. Primio je četiri pogotka u startu, a Francuzi su došli u egal.

Wolff nije mogao vječno braniti iznad 40 posto uspješnosti. Francuzi su to iskoristili da se primaknu Nijemcima, no nikako nisu uspjeli preći u vodstvo. Na samom kraju utakmice NIjemci su prokockali jedan napad, da bi sa tri sekunde na satu za izjednačenje zabio N'Guessan na opće razočaranje prepune Mercedes-Benz Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji je u njemačkim redovima bio Martin Strobel koji je zabio četiri pogotka iz četiri pokušaja, dok je najbolji kod Francuske, ali i na cijeloj utakmici bio Kentin Mahe s devet pogodaka.

Francuzi su ovim golom ostali na vrhu ljestvice skupine A, dok će Nijemci s dva remija u drugi krug vjerojatno ići s drugog mjesta.

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo