IGRA ŽIVACA U SPLITU: / Interventna policija okupirala centar i krenula s legitimiranjem, jedan odjevni komad posebno im bode oči

Image
Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Očekuje se rekordna posjećenost na Poljudu

9.10.2019.
11:53
Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak će ugostiti Mađarsku na Poljudu. Utakmica je proglašena visokorizičnom i policija postupa u skladu s tim.

"Sukladno obavljenoj sigurnosnoj procjeni policijski službenici će prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja uz osiguranje javnog okupljanja, intenzivno opservirati područje Grada Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebne mjere osiguranja

Obavještavamo građane kako će policijski službenici kontinuirano nekoliko dana prije javnog okupljanja, a posebno intenzivno na sam dan održavanja javnog okupljanja, biti pojačano nazočni u Gradu Splitu, na prometnim blokadnim punktovima u gradu, ali i na prilaznim pravcima, te poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju prevencije protupravnih ponašanja.

Na dan održavanja javnog okupljanja očekujemo na području Grada Splita, ali i na cijelom području Splitsko-dalmatinske županije, veliki broj navijača, pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, kao i strane navijače, radi čega molimo građane da ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati, da odmah pozovu policiju na broj 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima", poručili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruksaci i kapuljače

Dva dana prije utakmice već su se bacili u akciju. Dalmatinski portal objavio je u utorak navečer da se desetak interventnih policajaca smjestilo u Marmontovu ulicu te da često legitimiraju prolaznike. Pozivajući se na dojave čitatelja pišu i da su im najčešće sumnjive osobe s kapuljačama i ruksacima.

Veliki oprez kod policije izazvao je loš odnos Torcide i HNS-a, ali i činjenica da osim gostujućih navijača stižu i navijači raznih klubova iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmatinski portal ističe i da se društvenim mrežama dijeli fotografija grafita 'Sprema se šou, možda čak i prekid' te zaključuju da se može reći da je trenutačno u Splitu na djelu lagana igra živaca.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo