TRIJUMF VATERPOLISTA / I Jug i Mladost izborili Final Four!

Image

U ovogodišnjem vaterpolskom Final Fouru, koji se igra u svibnju u Rijeci, nastupit će dva hrvatska kluba. Jugaši su bili bolji od Partizana, a Mladost od Olympiacosa.

22.4.2009.
20:43
VOYO logo

U Final Fouru vaterpolske Eurolige, koji će se 22. i 23. svibnja održati u Rijeci, nastupit će dva hrvatska kluba - zagrebačka Mladost i dubrovački Jug.

Mladost je u srijedu u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici pred oko tisuću gledatelja na plivalištu uz Savu svladala grčki Olympiacos 11-6 te je, nakon poraza 5-8 u prvom susretu, okrenula ukupni skor na svoju stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su "lomili" Grke u prve dvije četvrtine da bi napokon u trećoj potpuno nadigrali protivnika s 3-0. Kada je Herceg postigao zgoditak za 7-3, Grci kao da su se predali, a u zadnjoj je s tri zgoditka veteran Igor Hinić potvrdio ulazak među četiri najbolja europska kluba.

Jugaši su u svom uzvratnom susretu pred 3.500 gledatelja na bazenu u Gružu također uspjeli preokrenuti ukupni omjer zgoditaka na svoju stranu. Nakon poraza 9-11 u Beogradu, kod kuće su nadjačali Partizan 11-7 i time se po peti put plasirali u Final Four.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su gosti poveli 1-0, Jug je nanizao tri susreta i nakon toga više nije ispuštao prednost. Na koncu prve dionice bilo je 3-2, no već na poluvremenu domaćin je imao tri pogotka viška (7-4).

Najveću prednost Jug je imao sredinom treće četvrtine kada je poveo 9-5, no Partizan je uzvratio s dva gola i vratio susret u neizvjesnost. Ipak, završni dio igre domaćin je dobio 2-0 i ukupnim rezultatom 11-7 izvadio vizu za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo