'I Formula je sigurnija, mi ginemo kao muhe!'

'Ginemo kao muhe, dok u Formuli 1 od smrti Ayrtona Senne 1994. nije bilo stradalih.

31.8.2011.
22:58
VOYO logo

FIS je za iduću sezonu smislio prilično neatraktivno rješenje. Naime, usporit će skijaše promjenom geometrije skija. Trebale bi biti duže za 10 centimetara, ali i uže, čime bi se produljili radijusi prolaska oko vrata. Vrijedilo bi to za više-manje sve skije, osim slalomskih. Skijaši su se ekspresno pobunili, rijetko tako složni.

"Radije pripremite staze kako spada, to je važnije od promjena geometrije skija", poziva Kilian Albrecht, predstavnik sportske komisije u FIS-u, u kojoj je i Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam toliko protiv samih promjena, koliko sam protiv toga da se izbjegava mišljenje nas sportaša u takvoj proceduri", javio je Ivica, a direktor hrvatske skijaška reprezentacije Vedran Pavlek dodao:

"Aktivno lobiram u FIS-ovim tijelima da se dodatno smanji propusnost kombinezona, zatim kroz postavljanje staza te kroz kvalitetniju pripremu staza poveća sigurnost. Osjetili su se povrijeđenima jer ih nitko nije ništa nije pitao, za što imaju i pravo. Ginemo kao muhe, dok u Formuli 1 od smrti Ayrtona Senne 1994. godine nije bilo stradalih. Znali su u FIA-i kako zaštititi svoje vozače, tako Ante Kostelić Gips već godinama upozorava na teške ozljede i izgubljene živote na skijaškim utrkama", izjavio je Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107300094006 arti-201106080075006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo