žestkoa kazna / Hrvatski vaterpolist Nikša Dobud zbog doping afere suspendiran na četiri godine!

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Dobud na odluku o suspenziji ima pravo žalbe, a iz njegova kluba su poručili da očekuju da im Hrvatski vaterpolo savez proslijedi odluku

15.7.2015.
16:31
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski vaterpolski reprezentativac i igrač dubrovačkog Juga Nikša Dobud (29) dobio je četiri godine suspenzije zbog neobavljene doping kontrole van natjecanja 21. ožujka ove godine.

"Nikša Dobud dobio je četiri godine suspenzije koja podrazumijeva zabranu nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima do 15. travnja 2019. godine. Odluka je to FINA Doping panela nakon četveromjesečnog postupka koji je pokrenut nakon neobavljene doping kontrole van natjecanja 21. ožujka 2015. Na odluku ima pravo žalbe", objavio je u srijedu Hrvatski vaterpolski savez na svom internetskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Dobuda nisu zatekli kod kuće prilikom nenajavljene dopinške kontrole 21. ožujka. On je tada izjavio da je došlo do nesporazuma, odnosno da je nakon utakmice Svjetske lige u Budvi između Crne Gore i Hrvatske (20. ožujka) bio testiran, te da je nekoliko sati kasnije došla i druga kontrola i nije ga našla kod kuće jer se je zadržao u Budvi.

Dobud na odluku o suspenziji ima pravo žalbe, a iz njegova kluba su poručili da očekuju da im Hrvatski vaterpolo savez proslijedi odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo