ŽDRIJEB DAVIS CUPA / Hrvatski tenisači ugošćuju Ekvador

Image

Prvo kolo na rasporedu je od 5. do 7. ožujka 2010., a prođemo li, za polufinale ćemo igrati protiv boljeg iz susreta Srbije i SAD-a.

23.9.2009.
11:34
VOYO logo

Hrvatska će u prvom kolu Svjetske skupine Davisovog kupa 2010. igrati protiv Ekvadora, odlučeno je ždrijebom u Ženevi. Dvoboj je na rasporedu od 5. do 7. ožujka 2010., a domaćin je Hrvatska.

"Za suparnika smo dobili jednu od dvije reprezentacije koju smo priželjkivali, i to kod kuće. Dakle, želje su nam se ispunile. Reći bilo što drugo osim toga da smo favoriti i da bismo trebali pobijediti bilo bi glupo. Od odgovornosti ne bježimo i očekujemo pobjedu", rekao je izbornik reprezentacije Goran Prpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ishodom ždrijebanja bio je zadovoljan i prvi hrvatski reket Marin Čilić:
"Braća Lapentti, Nicolas i Giovanni, su najbolji igrači Ekvadora. Bit ćemo favoriti, pogotovo ako budemo pojačani Marijom Ančićem, a i to što igramo kod kuće je već ogromna prednost. Vrlo vjerojatno ćemo se odlučiti za malo bržu podlogu, jer njihov glavni adut, Nicolas Lapentti, je ipak najbolji na zemlji."

Pobijedimo li reprezentaciju Ekvadora, za prolazak u polufinale igrat ćemo protiv boljeg iz dvoboja Srbije i SAD-a. Srbiju bi u tom slučaju isto ugostili, a SAD-u bi išli u goste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U četvrtfinalu se mora igrati protiv neke vrhunske reprezentacije, jer je Svjetska skupina izuzetno jaka i to nije nikakvo iznenađenje. Protiv koga god igrali imamo šanse, ali neće biti jednostavno."

Ostali parovi 1. kola su: Španjolska - Švicarska, Francuska - Njemačka, Rusija - Indija, Švedska - Argentina, Čile - Izrael i Belgija - Češka.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo