HRVATSKI KOŠARKAŠI PORAŽENI U KVALIFIKACIJAMA ZA EUROBASKET: / Nizozemci slavili nakon velikog preokreta i izborili EP

Image

Zahvaljujući pobjedi Nizozemske Turska je svojom pobjedom nad Šveskom također osigurala plasman na EuroBasket 2022.

20.2.2021.
20:33
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije uspjela ostati neporažena u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022., jer je izabranike Veljka Mršića u subotu u Istanbulu pobijedila Nizozemska sa 65-57 (11-19, 16-16, 22-13, 16-9) čime su se Nizozemci pridružili Hrvatima kao sudionici EuroBasketa sljedeće godine, a za sobom povukli i Tursku, dok je otpala Švedska.

Image
DOZNAJEMO: /

Aco Petrović i KK Split čekaju zeleno svjetlo Brazilaca i to je zeznuta stvar; Jer, dozvola je u njihovim rukama

Image
DOZNAJEMO: /

Aco Petrović i KK Split čekaju zeleno svjetlo Brazilaca i to je zeznuta stvar; Jer, dozvola je u njihovim rukama

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu i imala 13 koševa prednosti već u prvoj četvrtini (19-6), ali su Nizozemci do kraja prvog poluvremena smanjili zaostatak na osam koševa (35-27). U drugom poluvremenu je stao hrvatski napad pa je Mršićeva momčad ubacila tek 22 koša. S druge strane su Nizozemci ubacili 38 i napravili veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šakić najefikasniji Hrvat

Franke je za pobjednike postigao 15 koševa, de Vries je ubacio 11, a Kloof 10 poena. Željko Šakić je sa 17 koševa i 10 skokova bio najbolji u hrvatskoj reprezentaciji. Po 11 poena ubacili su Filip Krušlin i Miro Bilan koji je imao i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici današnjeg programa Turska je svladala Švedsku s 88-80. Zahvaljujući pobjedi Nizozemske Turska je tom pobjedom također osigurala plasman na EuroBasket 2022. jer za jedan koš ima bolji međusobni omjer od Švedske pa Šveđani ni uz pobjedu nad Nizozemskom te uz poraz Turske od Hrvatske u posljednje kolu ne mogu pobjeći s četvrtog mjesta.

Slijedi okršaj s Turcima

Hrvatska je vodeća na ljestvici s četiri pobjede i jednim porazom, a druga je Nizozemska s učinkom 3-2. Trećeplasirana Turska ima dvije pobjede i tri poraza, a Švedska je zadnja s jednom pobjedom iz pet nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu koje je na rasporedu u ponedjeljak, 22. veljače, sastat će se Švedska - Nizozemska (15 sati) i Turska - Hrvatska (18 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo