PRIJATELJSKA UTAKMICA / Hrvatska rutinski s Velšanima

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Wales rezultatom 2:0. Golove su postigli Ivan Rakitić u 45. minuti, te Drago Gabrić osam minuta prije kraja utakmice.

23.5.2010.
19:27
VOYO logo

OSIJEK - U prijateljskom susretu igranom pred 13.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt u Osijeku nogometna reprezentacija Hrvatske je pobijedila Wales 2:0.

Golove su postigli Ivan Rakitić u 45. minuti, te Drago Gabrić osam minuta prije kraja utakmice.Na vratima hrvatske reprezentacije je branio Stipe Pletikosa nakon čak 14 mjeseci pauze zbog teške ozljede koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu u posljednja četiri dana nakon što je u srijedu u Klagenfurtu slavila protiv Austrije (1:0). Posljednji nastup hrvatska vrsta u ovom mini ciklusu imat će za tri dana kada će u Tallinnu gostovati kod Estonije.

Hrvatska je protiv bitno oslabljenih Velšana bila bolja, ali nije bila toliko dominantna kao protiv Austrije, barem ne u prvom dijelu. Gosti su u Osijek doputovali bez 13 igrača iz A selekcije i očekivalo se kako će Hrvatska daleko lakše slomiti borbene, ali ne previše kvalitetne goste. Međutim, iskusni John Toshack je postavio zatvorenu formaciju u kojom su gosti odlično parirali već dio poluvremena. Ipak, u posljednjoj minuti prvog dijela Rakitić je nakon dvostrukog dodavanja s Jelavićem sjajnim udarcem s 20-tak metara svladao Hennesseya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice zaredale su izmjene igrača s obje strane, pa je ritam uvelike pao. Hrvatska je i dalje imala daleko veći posjed lopte, nekoliko poluprilika, no sve do 82. minute nije bilo promjene rezultata. Tada je Luka Modrić sjajnom asistencijom gurnuo Gabrića oči u oči s vratarom Walesa, a veznjak Trabzonspora je sigurno realizirao zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo