Ivančević i Lončarek / Hrvatska prvi put s dvije preponašice na EP-u: 'Jedna drugu vučemo i tjeramo na bolje rezultate'

Ivana Lončarek i Andrea Ivančević bit će hrvatski aduti na Europskom atletskom prvenstvu u Glasgowu u utrci 60 metara s preponama

27.2.2019.
14:33
VOYO logo

Ovaj vikend petero hrvatskih atletičara nastupit će na Europskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu. Prvi put Hrvatska će u konkurenciji imati i dvije preponašice na 60 metara, Andreu Ivančević i Ivanu Lončarek, a obje su sjajnim rezultatim otvorile  sezonu. Susret u finalu? Zašto ne!

"Opći je uspjeh što smo dvije na sprintu. Uglavnom smo imali predstavnike u bacanjima, ali evo sad zadnjih godina Andrea i ja popravljamo tu statistiku i borimo se, da, za finala", rekla je mlađa hrvatska sprinterica, 26-godišnja Lončarek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro se osjećam. Stvarno se nadam da bih u Glasgowu mogla pružiti utrku ispod osam sekundi jer mislim da to mogu i finale..."

Nisu strana finala Andrei ove sezone jer se već tri puta penjala na postolje. Najbrža utrka još nije blizu osobnom rekordu, ali ionako bi najbolje bilo da se to popravi u Škotskoj. Ivana je, pak, bila najbrža u Hrvatskoj, a još se s dva mitinga vraćala sa zlatom oko vrata. Najbrže je trčala 8.17, a osobnim bi rekordom bila blizu finalu na Europskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to dobra najava za Glasgow kada dođem, s malo jačim curama, malo bolja atmosfera, kad me pukne malo više adrenalin, sigurna samo da to možda biti jako dobro", dodala je Lončarek.

Dobro je imati i konkurenciju u Andrei. Iako ne treniraju zajedno, na stazi se međusobno potiču do boljih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno je dobro što se Andrea 2014. ponovno vratila na stazu jer stvarno je bila rupa na tim preponama u Hrvatskoj, stvarno nije bilo konkurencije. Barem jedna drugu imamo, jedna drugu vučemo, tjeramo do boljih rezultata."

A od boljih rezultata Andreu su često zaustavljale ozljede. U najboljoj 2016., kada je trčala najbrže, sve je bilo spremno za velike stvari u Beogradu, no neposredno prije natjecanja stražnja loža je rekla ne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opuštena sam stvarno, fokusirana sam samo na sebe i na svoju utrku. Zadovoljna sam, dobro se osjećam, nemam ozljeda. Sve je dobro, evo da se ne ureknem i stvarno se nadam dobrom nastupu."

A kakva bi to onda priča bila da se ovakva slika ponovi u Glasgowu? Andrea i Ivana rame uz rame i Hrvatska prvi put s dvije preponašice u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike