Fantastican uspjeh: Vec prvog dana Hrvatskoj tri medalje

Vec prvog dana natjecanja Hrvatska je osigurala tri medalje i tri polufinala na Europskom seniorskom taekwondo prvenstvu koje se odrzava u Azerbajdzanu u Bakuu.

1.5.2014.
14:28
VOYO logo

Europska i svjetska viceprvakinja Marina Sumic iz Metalca osvojila je svoje trece odlicje na najvecim smotrama pobjedama protiv Britanke Booth Rachelle 8:2 i Bjeloruskinje Viktorye Belanouskaye. Dramaticno je bilo u cetvrtfinalu u kojem je rezultat bio 6:6 da bi Sumic u posljednjoj sekundi pogodila u oklop protivnicu i osigurala trece odlicje i trece polufinale prvog dana turnira.

Mlada Mateja Kunovic je turnir otvorila slavljem protiv Srpkinje Jovane Petrovic 11:2 da bi u cetvrtfinalu kategorije do 46 kilograma svladala prvu favoritkinju prvenstva, Njemicu Suemeyye Manz koja ima nekoliko svjetskih i europskih medalja u karijeri. Mlada Karlovcanka iz Banije Pandas je slavila rezultatom 7:5 i to joj je drugo odlicje nakon bronce na svjetskom juniorskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jastrebov Golec je Hrvatskoj donio i prvu musku medalju. U prvom kolu teske kategorije pobijedio je domaceg borca Jeyhuna Hasanlija 9:5, u osmin i finala je srusio drugog nositelja i jednog od najvecih favorita, Slovenca Ivana Trajkovica sa 6:4 da bi u dramaticnoj borbi protiv Srbina stigao do bronce. Relja Prosenica iz Srbije je bodovno vodio 10:7, ali je pri tome zaradio cak deset opomena zbog padanja na pod ili izlaska izvan tatamija sto je znacila i automatska diskvalifikacija reprezentativca Srbije. Mec je inace bio u egalu 6:6 kada je Prosenica dobio devetu opomenu sto je Golecu minutu i pol prije kraja borbe bio jasan povod da krene na sve ili nista i pokusa Prosenicu srusiti na pod ili izbaciti izvan tatamija.

Piero Maric iz Splitskog Marjana je u kategoriji do 54 kilograma u prvom kolu slavio protiv Domenica Gemme rezultatom 8:5 da bi u drugom kolu izgubio od petog nositelja, Grka Georgiosa Simitsisa 7:5. Maric je u dramaticnoj borbi vodio 5:3 deset sekundi prije kraja no Grk je uspio izvuci udarac u glavu i to je bio kraj prvog seniorskog prvenstva Europe za mladog Marica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo