RUTINSKA POBJEDA / Hrvatska Lihtenštajnu uvalila pet golova

Image

Golijada je počela već u 40. sekundi susreta, kada je zabio Mate Bilić. On i Eduardo su realizirali po dva zgoditka, a jedan je gol zabio i Srna.

14.11.2009.
19:00
VOYO logo

U prijateljskoj nogometnoj utakmici odigranoj u subotu u Vinkovcima, reprezentacija Hrvatske pobijedila je Lihtenštajn 5-0 (3-0). Strijelci za Hrvatsku bili su Mate Bilić (1, 49), Srna (10) i Eduardo (23, 47).

Hrvatska je do prvog gola stigla brže negoli je to itko očekivao, već u prvom napadu nakon samo 40-ak sekundi. Drago Gabrić je ubacio pred gol protivnika, a napadač španjolskog prvoligaša Sportinga iz Gijona Mate Bilić loptu je pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U desetoj minuti već je bilo 2-0 za Hrvatsku nakon slobodnog udarca s oko 25 metara, kojeg je izveo Srna. Posao mu je olakšao vratar Lihtenštajna, koji se poskliznuo.

Na 3-0 je povisio najbolji hrvatski napadač Eduardo u 23. minuti. Srna je ubacio na drugu stativu, a Mate Bilić je glavom spustio do Eduarda koji je rutinirano loptu poslao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početne minute drugog poluvremena nalikovale su početku susreta, za samo četiri minute "vatreni" su još dva puta zatresli mrežu. Prvo je Mate Bilić u 47. minuti probio lijevu stranu, ubacio je u "peterac", a Eduardo je samo podmetnuo nogu za 4-0.

Dvije minute kasnije Mate Bilić je iz slobodnog udarca sa 20-ak metara povisio na 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik zadovoljan igrom svoje momčadi

Izbornik Slaven Bilić bio je zadovoljan prezentacijom svojih izabranika u pobjedi protiv Lihtenštajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam, a mislim da i svi možemo biti zadovoljni. Prikazali smo odličnu igru po teškom terenu, ovi navijači su to zaslužili i siguran sam da ćemo ponovno doći u Vinkovce. Što se tiče novih imena u našoj vrsti Gabrić je bio vrlo rastrčan, a i Dujmović je bio jako dobar. Kad nam se vrate naši standardni prvotimci onda ćemo vidjeti koliko smo moćni", kazao je Bilić.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo