SP u rukometu / Horvat nakon Njemačke: 'Jedna utakmica u koju nismo dobro ušli nam je odredila cijelo prvenstvo'

Mnogi naši rukometaši nisu skrivali tugu nakon poraza protiv Njemačke

21.1.2019.
23:14
VOYO logo

Iako nismo bili favoriti, hrvatska rukometna reprezentacija mogla je do pobjede protiv Njemačke u Kolnu. Naši su se rukometaši hrabro borili, ali su ipak na kraju izgubili s jedan razlike.

"Čestitam svojim suigračima i stručnom stožeru. nakon jučerašnjeg dana koji je bio težak psihički i fizički uspjeli smo izvući tu energiju. naravno da smo morali, s obzirom kakav je ulog bio. Nažaost, nismo uspjeli. Bili smo bilizu. Igrali smo dobru obranu. I Šego je bio danas fantastičan. ostaje žal za nekim situacijama", rekao je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi naši rukometaši nisu skrivali tugu nakon poraza protiv Njemačke.

"Kad je ovakva utakmica puna emocija, teško je suspregnuti suze. žao nam je. Ne znamo više što bi rekli. Kad smo se jučer vraćali, Toledo nam je zabio sretan gol. Danas Wiede pogodi rašlje preko dvostrukog bloka kad su već bili u dubokom pasivu. Na kraju ne znam što se dogodilo, tako da ne mogu o tome pričati. ne znam je li bilo probijanje, ali bio je nekakav višak za Štrleka. Tu nam je možda bila šansa. jednostavno mislim da nismo zaslužili ovo", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našu reprezentaciju najviše je koštao poraz protiv Brazila u prvoj utakmici drugog kruga.

"Jedna utakmica protiv Brazila u koju nismo dobro ušli napravila nam je pravu pomutnju. Odigrali smo pet utakmica fenomenalno. Na kraju tih pola sata loših su nam odredili cijeli turnir. Danas smo isto imali vodstvo i bio sam uvjeren da je to to, ali na kraju se ipak na njihovu stranu okrenula sreća. Ne idemo u polufinale čemu smo se nadali, ali imamo još jednu utakmicu u grupi i još jednu koja će nam odrediti idemo li na Olimpijadu", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva je budućnost hrvatskog rukometa? Prema riječima Zlatka Horvata - blistava.

"Mladi dečki su ušli u sastav. Mandić i Šipić su se dokazali. Slišković se vratio nakon bolesti. Cindrić je jedan od najboljih srednjih vanjskih na svijetu, tako da misllim da je budućnost blistava te da ćemo nastaviti s ovakvim i boljim rezultatima. Teško je dolaziti uvijek do polufinala, ali mislim da nam je ovo prvenstvo odredila ta jedna utakmica protiv Brazila", zaključio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo