OSTAJE IZBORNIK / Hiddink preuzeo Tursku

Image

Nizozemski je stručnjak potpisao ugovor na dvije godine i reprezentaciju preuzima od 1. kolovoza.

17.2.2010.
13:56
VOYO logo

Jedan od najboljih nogometnih trenera na svijetu Nizozemac Guus Hiddink (63) potpisao je ugovor s Turskim nogometnim savezom i od 1. kolovoza će preuzeti tursku reprezentaciju.

Hiddinku do konca srpnja traje ugovor s ruskom reprezentacijom nakon čega seli u Istanbul. Prema vijestima turskih medija Hiddink je potpisao ugovor na dvije godine, no financijski detalji nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hiddink će na turskoj klupi naslijediti Fatiha Terima koji je podnio ostavku nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Veliki interes za njegove usluge pokazala je i Nigerija, ali i Juventus, spominjao se i Liverpool, te još nekoliko klubova, no turska ponuda je bila daleko najizdašnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hiddink je posljednje četiri godine vodio reprezentaciju Rusije. Pod njegovim vodstvom "Zbornaja" je stigla do polufinala EP-a u Austriji i Švaicarskoj 2008. godine, ali se nije uspjela plasirati na World Cup.

Tijekom uspješne karijere u vodio je Južnu Koreju, Australiju, Nizozemsku, Chelsea, Real Madrid, PSV, Valenciju, Fenerbahče, Betis i De Graafschap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo