NAKON NEREDA U SLOVAČKOJ / Hajduk prosvjedovao kod UEFA-e

Hajduk uputio prosvjed UEFA-i zbog brutalnosti slovačke policije prema pripadnicima Torcide.

31.7.2009.
17:13
VOYO logo

Hajduk je u petak uputio prosvjed UEFA-i i nogometnom klubu Žilina zbog brutalnosti i neprimjerenog ponašanja policije prema navijačima u četvrtak u slovačkoj Žilini, pred utakmicu trećeg pretkola Europske lige.

U pismu UEFA-i, Hajduk piše kako su navijači iz Hrvatske koji su u vlastitim aranžmanima došli u Žilinu naprosto vrlo brutalno izubijani, tjerani konjima po okolnim ulicama blizu stadiona i premlaćivani čak i onda kad su bili u poziciji da ne mogu pružiti ni objašnjenje a posebice otpor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko god je tog trenutka prepoznat kao Hrvat ili čak i pokušao na hrvatskom zatražiti objašnjenje bio je poput  „stoke" stjeran u tor!", napisali su Hajdukovci u prosvjedu UEFA-i.

U pismu kolegama iz Žiline, Splićani su napisali da je "Vaša policija brutalno pretukla naše brojne navijače na ulicama u nesporednom susjedstvu stadiona, iako oni, kako smo kasnije čuli, nisu za takvu intervenciju davali nikakva povoda. Istina, sigurno je da su bili revoltirani što unatoč kupljenim ulaznicama ne mogu ući na stadion".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neshvatljivo je da vaši organi reda nisu ni pokušali nekim mirnijim načinom objasniti navijačima da ne mogu na stadion iako imaju kupljene ulaznice. Nije nevažno ni to što su navijači iz Hrvatske ulaznice legalno nabavili preko slovačkih agencija!", upozorili su Hajdukovci.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo