TRENERI MIŠE I VLAK NAKON DERBIJA SLOŽNI / Hajduk je zasluženo pobijedio

Image

Policija je uoči, za vrijeme i nakon utakmice privela ukupno 121 navijača te pronašla 193 pirotehnička sredstva.

23.2.2009.
7:27
VOYO logo

Nakon utakmice Hajduka i Dinama oba trenera, i Miše i Vlak, složili su se da su Splićani bili bolji i zasluženo slavili 2-0.

Po Mišeovom tumačenju, Hajduk je igrao disciplinirano i nije dao Dinamu šansu da ga ugrozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica protiv Dinama ne odlučuje prvenstvo. Hajduk je postavio visoke ciljeve i želimo u svakoj utakmici pobijediti i pokušati osvojiti naslov prvaka Hrvatske", rekao je trener Hajduka Ante Miše.

Na upit zašto je u drugom poluvremenu zamijenio strijelce oba gola Kalinića i Ibričića, Miše je kazao kako je to učinio zbog grčeva zbog čega su ova dva igrača izašla iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijan Vlak je izjavio kako je Hajduk zasluženo pobijedio jer je igrao čvršće.

"Dinamo je igrao ispod očekivanja i ispod razine koju smo pokazivali u pripremnom razdoblju". Ključni problem "modrih" bio je vezni red, smatra Vlak. "Naša tri vezna igrača Calello, Sammir i Vrdoljak nisu uspjeli uspostaviti igru kakvu smo priželjkivali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, derbi i ovaj put ima i crnu stranu. Uoči početka utakmice policija je pronašla 193 pirotehnička sredstva koja su bila planirana za upotrebu, izvjestila je splitska policija. Riječ je o 156 bengalki, 29 topovskih udara, šest dimnih kutija i dvije improvizirane dimne zavjese. Neposredno prije, za vrijeme i nakon utakmice Hajduk - Dinamo privedena su 84 Hajdukova navijača i 37 Dinamovih. Deset navijača maksimirskog kluba zadržani su zbog napada na policajce i u ponedjeljak će biti predani istražnom sucu u Splitu radi predistražnog postupka. Četiri su napadnuta policajca lakše ozlijeđeni.

Od 84 privedena Hajdukova navijača, 35 ih je privedeno preventivno jer su bili pod utjecajem alkohola, a od 37 Dinamovih, iz istih razloga preventivno je priveden 21 navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku utakmice skupina Dinamovih navijača zapalila je stolce, nakon čega su žurno reagirali vatrogasci, kojima su pomogli i policajci. Pritom su, prema policijskim navodima, navijači napali policajce, nakon čega su ovi intervenirali upotrijebivši prisilu.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo