HRVATSKI NOGOMETNI SAN / Hajduk i Dinamo u Europskoj ligi

Image

Nakon pobjeda u prvim utakmicama, Hajduk je na gostovanju kod Uniree odigrao 1:1, a Dinamo pogocima Sammira iz penala došao do 2:1 pobjede.

26.8.2010.
19:37
VOYO logo

Hrvatska je dočekala nogometni san, Hrvatska ima dva predstavnika u Europskoj ligi! Nakon uzvratnih utakmica 4. pretkola Hajduk i Dinamo izborili su natjecanje po skupinama lige prvaka i u petak će se naći u bubnju z aždrijeb skupina tog natjecanja.

Hajduk je u uzvratnoj utakmici u Bukureštu odigrao 1:1 protiv Unireje, a kako je u prvoj utakmici slavio 4:1 izborio je plasman u natjecanje po skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u drugoj minuti golom Mariousa Bilasca, a rezultat je izjednačio Vukušić u 88. minuti. Hajduk je od 66. minute igrao bez isključenog Brkljače, dok je u 82. minuti isključen i branič Unireje, Maftei.

Unirea je u uzvratnom susretu bila bolja, no srećom po "bijele" rumunjski igrači nisu bili precizni. No, malo je nedostajalo da Rumunji već nakon osam minuta vode 2:0, jer je strijelac Bilasca u osmoj minuti uzdrmao vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice Rumunji su imali još nekoliko prilika, međutim sve dvojbe je razriješio Vukušić izjednačivši dvije minute prije kraja utakmice.

Dinamo je, pak, u uzvratu pred svojim gledateljima pogocima Sammira iz penala pobijedio 2:1 Gyor. No, "modri" su igrali lošije nego prije tjedan danan u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza je dodatno porasla kada su gosti iz prve ozbiljne prilike poveli u 17. minuti golom Ceolina. Dinamov strateg Vahid Halilhodžić je već u 33. minuti načinio prvu zamjenu i umjesto Mesarića je uveo Etta, što je donijelo pomak u igri zagrebačkog sastava.

U samoj završnici prvog dijela Dinamo je ipak stigao do izjednačenja. Morales je iznudio kazneni udarac kojeg je realizirao Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice Dinamo je zaigrao daleko bolje, imao je nekoliko prilika, no tek je u 85. minuti stigao do pobjedničkog gola. Strijelac je ponovo bio Sammiri i to ponovo iz jedanaesterca. Ovoga puta kazneni udarac je izborio Dodo.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo