NBA NOVAČENJE / Griffin prvi "pick" Clippersa, Sutona uzeo Utah Jazz

Image

Memphis Grizzliesi, koji su birali drugi, odlučili su se za centra Connecticuta Hasheema Thabeeta, koji je odrastao u Tanzaniji igrajući nogomet.

26.6.2009.
12:39
VOYO logo

Kao što se i očekivalo prvi izbor ovogodišnjeg NBA novačenja (drafta), koje je održano u četvrtak u njujorškom Madison Square Garden, bio je krilni košarkaš Oklahoma sveučilišta Blake Griffin, kojeg su izabrali Los Angeles Clippersi.

"Sanjao sam o ovome i vrlo sam uzbuđen što ću nositi dres Clippersa", kazao je Griffin, koji je bio najbolji igrač sveučilišnog prvenstva (NCAA) prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis Grizzliesi, koji su birali drugi, odlučili su se za centra Connecticuta Hasheema Thabeeta, koji je odrastao u Tanzaniji igrajući nogomet. Thabeet je odličan u defenzivi, a posebno je dobar bloker, ali u napadu su njegove mogućnosti vrlo limitirane.

Nakon dva visoka košarkaša sljedeća trojica su bili braniči, Oklahoma City Thunder se odlučio za Jamesa Hardena, Sacramento Kingsi za Tyrekea Evansa, a Minnesota Timberwolvesi su izabrali 18-godišnjeg španjolskog braniča Rickyja Rubija, koji je igrao za Joventut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni hrvatski reprezentativac centar sveučilišta Michigan State Goran Suton izabran je u drugom krugu "drafta" kao ukupno 50. izbor, i on će ići u momčad Utah Jazza. Suton je bio najbolji igrač Michigan Statea u doigravanju sveučilišnog prvenstva, te je svoju momčad odveo do velikog finala u kojem su poraženi od North Caroline.

Suton će biti drugi hrvatski košarkaš u Utah Jazzu. Prije njega tri je godine u Utahu proveo Gordan Giriček (2004-2007).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo