DRUGI PUT NA VRHU / Grange svjetski prvak u slalomu, odlična vožnja Zubčića

Image
Foto: AP

Francuz Jean-Baptiste Grange po drugi je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u slalomu.

16.2.2015.
7:40
AP
VOYO logo

Francuz Jean-Baptiste Grange po drugi je put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u slalomu, zlatu iz Garmisch-Partenkirchena otprije četiri godine pridodao je još jedno osvojeno na ovogodišnjem SP u Baevaer Creeku.

Grange je nakon prve vožnje držao peto mjesto sa 88 stotinki zaostatka za najbržim, braniteljem naslova Austrijancem MarcelomHirscherom, ali je najboljim vremenom u drugoj vožnji stigao na vrh. Srebro je sa 35 stotinki zaostatka osvojio Nijemac FritzDopfer, šesti nakon prve vožnje, a broncu još jedan Nijemac, FelixNeureuther, sedmi iz prve vožnje, sa 55 stotinki slabijim vremenom od Grangea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ruletu druge vožnje Hirscher, koji je bio u lovu na svoju četvrtu medalju u Beaver Creeku, nakon zlata dva zlata u kombinaciji i ekipnom natjecanju te srebra u veleslalomu, je pogriješio u donjem dijelu staze, te je ostao bez plasmana.

Drugoplasirani nakon prve vožnje, Rus AleksandarHorošilov, nije u drugom nastupu uspio ponoviti dobar nastup i na kraju je pao na osmo mjesto sa 1.47 sekundi iza Grangea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četiri hrvatska reprezentativca, najbolji je bio FilipZubčić koji je podijelio 13. mjesto sa Švicarcem JustinomMursierom, obojica su zaostali 3.34 sekunde za najboljim Francuzom, IvicaKostelić je bio 15. sa 3.40 sekundi slabijim vremenom od pobjednika, MatejVidović je natjecanje okončao kao 26. sa 5.77 sekundi iza Grangea, a Natko Zrnčić-Dim 27. sa 6.89 sekundi iza pobjednika.

Svi naši predstavnici popravili su plasman u odnosu na prvu vožnju nakon koje je Zubčić bio 24., Kostelić 25., Vidović 30., a Zrnčić-Dim 34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slalomom skijaša završeno je 43. SP u alpskom skijanju kojemu je domaćin bio Beaver Creek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo