Nije šala! Budući svećenik je 'najgooglaniji' sportaš planete!

Google je izbacio podatak o 10 najpopularnijih sportaša u njihovoj tražilici. 'Najgooglaniji' sportaš u 2012. godini jest ogromna NBA senzacija - Jeremy Lin.

25.12.2012.
11:20
VOYO logo

Na Googleu se kroz godinu obavi oko 1.2 bilijuna pretraživanja na čak 146 jezika. Najkorištenija je internetska tražilica na planeti i ne biste nikad pogodili prvih 10 najtraženijih sportaša u 2012. godini. Krenimo redom:

1. Jeremy Lin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova zvijezda NBA lige planira jednog dana postati evangelički svećenik i propovijedati vjeru. Dotad će oduševljavati brojne košarkaške fanove. Preko noći je postao zvijezda, od igrača koji je završio Harvard i bio košarkaški prolaznik, spavao na bratovom kauču, je kroz 2012. dogurao do slave. Lin je odjednom dobio prigodu i oduševio planetu u dresu Knicksa i danas u Houstonu ima trogodišnji ugovor vrijedan 25 milijuna dolara.

2. Michael Phelps

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phelps je najtrofejniji olimpijac svih vremena. Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje, čime je broj svojih olimpijskih odličja povećao 22 (18 zlata i po dva srebra i bronce). Otišao je u sportsku mirovinu u stilu...

3. Peyton Manning

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogromna NFL zvijezda u 2012. napustila je Indianapolis i nakon 13 sezona provedenih u Coltsima potpisala za Denver. Radi se o zlatnom dečki američkog nogometa, koji je sebi, sponzorima, ali i ligi donio puste milijune. S 36 godina već je lagano na kraju karijere.

4. McKayla Maroney

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka gimnastičarka u Londonu je uzela srebro i zlato, a svijetu sporta je ostala upamćena po razočaranom izrazu lica nakon osvojenog srebra. Postala je hit na društvenim mrežama, a s njom se u istoj pozi slikao i Barack Obama.

5. Junior Seau

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša NFL zvijezda oduzela si je život u svibnju. Odigrao je čak 19 sezona (1990-2009), godina je imao ogromnih problema zbog nesanice, a zbog depresije je počinio samoubojstvo.

6. Sarah Burke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kanadsku freestyle skijašicu čuli su rijetki u Hrvatskoj. Izabrali su je i među 100 najseksi djevojaka u Sjevernoj Americi. Bila je i uspješna na stazi, u disciplini superpipe, osvojila je četiri puta zlatnu medalju na X-Games. I početkom 2012. tragično poginula nakon ozljede na treningu.

7. Tom Daley

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britancu je tek 18 godina, a on je već četiri godine briljira u skokova u vodu s 10-metarskog tornja. Dvostruki je europski prvak, osvojio je i svjetsko zlato, no u Londonu je pred svojom publikom osvojio 'tek' broncu.

8. Lance Armstrong

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji biciklistički varalica poželjet će 2012. godinu izbrisati iz svog sjećanja. Tijekom ove godine oduzeto mu je sve što je osvojio. Pobrisan je iz svijeta biciklizma kao da se nikad nije niti rodio, a čak sedam puta je osvojio Tour de France.

9. Mario Balotelli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Super Mario je jedini nogometaš na listi. Zvijezda Manchester Cityja i talijanske reprezentacije oduševljava svojim potezima na terenu, ali s druge strane 22-godišnji Talijan poznat je i po nedisciplini i potezima koji dolikuju razmaženom djetetu, a ne nogometnoj zvijezdi.

10. Ryan Lochte

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki plivač ostao je u sjeni Michaela Phelpsa na Olimpijskim igrama, iako je osvojio čak pet medalja. S ukupno 11 olimpijskih medalja, izjednačio je učinak Marka Spitza i Matta Biondija. Kako misli plivati i u Riju 2016. godine, sigurni smo da će se približiti nedodirljivom Phelpsu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo