što vi mislite? / Glasujte u našoj anketi: Treba li u rukometu uvesti mogućnost 'challengea' za trenere?

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Promjena pravila i omogućavanje ponovnog pregleda snimke na zahtjev trenera zasigurno bi promijenilo rukomet kao takav

24.1.2019.
14:35
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Dugo će se još pričati o spornoj situaciji koja se dogodila pred kraj susreta glavne runde Svjetskog prvenstva u rukometu između Hrvatske i Njemačke

Izbornik Červar je odmah nakon susreta prosuo žuč po danskim sucima Madsu Hansenu i Martinu Gjedingu, koji su minutu i pol prije kraja susreta pri vodstvu Njemačke od jedan razlike dosudili sumnjivo probijanje Igoru Karačiću. Nijemci su uzeli loptu i zabili, a Hrvatska se oprostila od borbe za medalju. Idućeg dana HRS je objavio snimak 10 spornih situacija kojima su po njihovom mišljenju spomenuti suci lišili Hrvatsku šansi za polufinale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da to sve nije dovoljno rasplamsalo vatru, dan nakon utakmice i sami suci su priznali kako su pogriješili i oštetili Hrvatsku. No priča se zakotrljala i dalje od toga. 

Iste suce očito nakon susreta Hrvatske i Njemačke strašno grize savjest, pa su tako izjavili i kako bi se po njihovom mišljenju u rukomet trebala uvesti opcija 'challengea' za trenere. Slično nešto možemo vidjeti na odabranim teniskim turnirima, na kojima igrači na vlastiti zahtjev mogu tražiti ponovljenu snimku situacije koja je po njima sporna i tako natjerati suca da donese ispravnu odluku ukoliko je došlo do pogreške. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba raditi da se takve stvari ne događaju, možda bi bilo dobro rješenje da se bolje koristi pregledavanje snimke. Već smo vidjeli u drugim sportovima da treneri imaju pravo na takozvani 'challenge', to bi možda pomoglo u rasvjetljavanju stvari", poručili su Danci.

Videotehnologija u rukometu trenutno jest prisutna, ali nije toliko popularna za korištenje i pribjegava joj se samo u slučaju krajnje nužde, a odluku da si pomognu snimkama zasad donijeti mogu samo suci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena pravila i omogućavanje ponovnog pregleda snimke na zahtjev trenera zasigurno bi promijenilo rukomet kao takav, no vjerojatno bi donijelo više pravde na terenu. 

Stoga vas pitamo: Što vi mislite o prijedlogu danskih sudaca? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo