podrška danskim sucima / Glas naroda: Hrvati uvjerljivo za trenerski 'challenge' u rukometu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Pitali smo vas što mislite o uvođenju 'challengea' za rukometne trenera, a velika većina vas podržala je prijedlog danskih sudaca

26.1.2019.
17:33
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Sporna situacija sa samog kraja između utakmice Hrvatske i Njemačke u glavnoj rundi Svjetskog prvenstva podigla je veliku prašinu na rukometnoj sceni. 

Minutu i pol prije kraja susreta pri vodstvu Njemačke od jedan razlike, danski suci Hansen i Gjeding dosudili sumnjivo probijanje Igoru Karačiću. Nijemci su uzeli loptu i zabili, a Hrvatska se oprostila od borbe za medalju. Idućeg dana HRS je objavio snimak 10 spornih situacija kojima su po njihovom mišljenju spomenuti suci lišili Hrvatsku šansi za polufinale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da to sve nije dovoljno rasplamsalo vatru, dan nakon utakmice i sami suci su priznali kako su pogriješili i oštetili Hrvatsku. No priča se zakotrljala i dalje od toga. 

Spomenuti suci su naime, predložili uvođenje 'challengea' za rukometne trenere, nakon čega bi na njihov zahtjev suci mogli pregledati spornu situaciju i zatim eventualno promijeniti svoju odluku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba raditi da se takve stvari ne događaju, možda bi bilo dobro rješenje da se bolje koristi pregledavanje snimke. Već smo vidjeli u drugim sportovima da treneri imaju pravo na takozvani 'challenge', to bi možda pomoglo u rasvjetljavanju stvari", poručili su Danci.

U anketi na našem portalu pitali smo vas što vi mislite o tome, a u dva dana glasovanja u velikoj većini ste podržali prijedlog danskih sudaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je čak 95 posto vas za uvođenje 'challengea' za rukometne trenere, tek tri posto vas je protiv tog prijedloga, a samo jedan posto nema mišljenje na tu temu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo