DVA LICA FINALA LIGE PRVAKA / Giggs: Na momente smo izgledali smiješno

Image

Eto'o vjeruje da je Barcu nagradio Bog, Guardiola je pehar posvetio Maldiniju, a Ronaldo priznao pogrešku u taktici.

28.5.2009.
7:16
VOYO logo

Pobjedom 2-0 nad Manchester Unitedom u finalu nogometne Lige prvaka u Rimu na Olimpisjkom stadionu, trener Barcelone Josep Guardiola ispisao je dio povijesti. Postao je treći najmlađi trener  osvjača tog natjecanja, šesti čovjek koji je kao trener i igrač osvojio to natjecanje i jedini španjolski trener kojem je pošlo za rukom doći do tri titule u jednoj sezoni.

U svom tom slavlju, Španjolac nije sebe stavio na prvo mjesto već svog najboljeg nogometaša Messija za kojeg je rekao da je upotpunosti ispunio zadaću kada je zasjenio velikog Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokal pobjednika Lige prvaka posvetio je prošli tjedan umirovljenom legendarnom kapetanu Milana Paolu Maldiniju.

"Mislim da 20 ili 30 ljudi ne može pokvariti njegovu zadnju utakmicu. Vrlo sam sretan što smo osvojili ovaj naslov i posvećujem ga igraču koji je bio najsnažniji posljednjih 20 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osvojenog naslova prvaka, nogometaši Barcelone nisu krili zadovoljstvo.

"Najbolji smo, najbolji. Što još da kažem? Ne pada mi niti jedna riječ, nego: najbolji smo", rekao je Iniesta, a strijelac prvog pogotka Eto'o je dodao: "Postoji Bog gore koji nas gleda i koja nas je nagradio. Pojma nemam na koji način da proslavimo ovo. Fenomenalno je sve ovo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo postigli pogodak, doslovno smo zavladali travnjakom. Bila je to Barcelona kakvu svi vole, igrali smo sjajno i zaslužili smo ovaj pehar. To je već drugi u našoj eri, presretni smo."

S druge strane, nogometaši Manchester Uniteda bili su pokisli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo samo 10 minuta kasnije se nismo uspjeli naći. Sve je bilo krivo, pogriješili smo u taktici i sve je otišlo u pogrešnom smjeru. Ovo je najveće razočaranje u mojoj karijeri", rekao je još vruće glave Ronaldo i dodao: "Nogometaši Barcelone igrali su bolje i zaslužili su pehar".

Kako je United u srijedu navečer igrao i izgledao najbolje je opisao kapetan "Crvenih vragova" Ryan Giggs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na momente smo izgledali smiješno jer nismo mogli doći u posjed lopte. Tada bi u očajničkim pokušajima potpuno gubili formaciju. Razočarani smo rezultatom i našom igrom. Jednostavno se nismo pojavili na utakmici. Oni su igrali sjajno, mi zaista nismo".

Finale su zasjenili navijački neredi nakon utakmice. Navijač Manchester Uniteda iz Nigerije ubio je četiri osobe kada se minibusom zaletio u gomilu Barceloninih navijača nakon što je njegov klub izgubio u finalu Lige prvaka. Gomila je u gradu Ogbu slavila Barceloninu pobjedu nakon utakmice u srijedu kada se minibus zaletio u njih. Glasnogovornica policije je izjavila da je deset osoba ozlijeđeno a da je vozač uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska policija je u noći sa srijede na četvrtak uhitila 119 osoba, a 153 su ozlijeđene u  slavlju koje je uslijedilo nakon pobjede Barcelone.  Među 119 uhićenih osoba, koje su sve optužene da su remetile javni red i mir, nalaze se i četiri maloljetnika. Od 153 ozlijeđenih, 23 su osobe odvedene u bolnicu.

Oko 100.000 osoba se okupilo u katalonskom glavnom gradu da proslavi pobjedu Barcelone nad Manchester Unitedom u Rimu. Barcelona je pretrpjela i štetu u tom slavlju tako da je uništena javna rasvjeta, telefonske kabine i autobusne postaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo