LAKOĆA POBJEĐIVANJA / Francuska izborila finale

Reprezentacija Francuske se je lakše od očekivanog plasirala u finale Svjetskog prvenstva pobjedom protiv Danske 27:22.

30.1.2009.
18:02
VOYO logo

Reprezentacija Francuske je prvi finalist Svjetskog prvenstva u rukometu. U petak su u Splitu lakše od očekivanog bili bolji od reprezentacije Danske 27:22.

Europski prvaci nisu ni u jednom trenutku bili u poziciji ugroziti olimpijske prvake iz Pekinga, koji zasluženo slave ulazak u još jedno finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su bili za klasu bolja ekipa u svakom pogledu, a Danci su ih uspjeli pratiti tek prvih petnaestak minuta do rezultata 7:7.  

U ekipi Danske jednostavno nisu imali odgovora za fantastičnu francusku obranu, a njihov napad je bio individualan i bezidejan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuska je najbolja ekipa na svijetu. Mi imamo relativno puno novih igrača u ekipi, koji još nisu igrali protiv Francuske. To se je posebno osjetilo u napadu gdje ih ni u jednom trenutku nismo uspjeli ugroziti. Naš zadatak je sada do sljedeće godine doći na nivo Francuske.", izjavio je danski izbornik Wilbek nakon utakmice.

Drugo poluvrijeme je bilo bez veće napetosti, Francuzi lako utakmicu privode kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 54. minuti Luc Abalo je zaradio direktni crveni karton nakon što je pri izvođenju sedmerca u glavu pogodio vratara Landina. Unatoč tome, utakmicu je završio kao najbolji strijelac Francuske sa sedam pogodaka.

Klavs Bruun Jorgensen je bio najbolji strijelac Danske s pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dance sada očekuje borba za treće mjesto u nedjelju u 15 sati, dok Francuzi čekaju pobjednika drugog polufinalnog ogleda između Hrvatske i Poljske.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo