MAX MOSLEY PREDLAŽE / Formula 1 dobiva standardni motor?

Image

Svestrani šef FIA-e Max Mosley u cilju rezanja troškova svim momčadima u Formuli 1 predlaže korištenje standardnog, dakle istog, motora. Smatra da su dosadašnja ulaganja u tehnologiju bila iracionalna.

19.9.2008.
14:16
VOYO logo

PARIZ - Predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Max Mosley, koji je odnedavno poznatiji po orgijanju s prostitutkama negoli po svojoj čelnoj funkciji, zauzeo se da sve momčadi u Formuli 1 koriste isti standardni motor.

Mosley je to u intervjuu za jedne francuske novine obrazložio potrebom smanjenja troškova prilikom razvoja novih motora, te lakšim prijenosom tehnologije u automobilsku industriju. Također, smatra da bi se time smanjilo zagađivanje okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je momčadi pozvao da zajedno rade na razvijanju mjenjača te guma za bolide, a njihovo dosadašnje ulaganje u tehnološki razvoj ocijenio je iracionalnim.

"Nije da Formula 1 treba izgubiti svoju tehnološku izvrsnost, ali ključno je da ulaganje ima neku korist. Kada bi Volkswagen za svoj auto mogao kupiti već gotov motor i na njega samo staviti svoj logo, to bi bez sumnje i učinio. Ako ne budemo ozbiljno promislili o rezanju troškova, za desetak bismo godina mogli biti u velikim problemima", zaključuje Mosley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike