Tužni Hrvat otkrio uzrok velikog razočarenja

'Dan ranije na zagrijavanju sam sve napravio super i taj element također, iako sam ranije imao problema s tim.

29.7.2012.
15:06
VOYO logo

U subotu je hrvatski gimnastičar Filip Ude kiksao na Olimpijskim igrama u Londonu. Zbog greške u kvalifikacijama konja s hvataljkama ostao je bez finala.

Tako je u Londonu Ude ostao bez prilike braniti srebrnu medalju od prije četiri godine u Pekingu. Pogriješio je 24-godišnji Međimurac pri izvođenju jednog elementa i sišao sa sprave, što se u gimnastičkoj terminologiji vodi kao pad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj pad ga je koštao prevelikog gubitka bodova tako da je sa skromnih 13.933 boda završio natjecanje s devetim mjestom u svojoj skupini.

"Ne znam što reći, napravio sam početničku pogrešku. Požurio sam i kada se to dogodi na konju, onda je gotovo. Nema više povratka. Inače, dan ranije na zagrijavanju sam sve napravio super i taj element također, iako sam ranije imao problema s tim. Priznajem, nisam ga uvijek osjećao na pravi način", rekao je dan kasnije Filip Ude i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam najspremniji u životu ovdje u Londonu, još bolji nego u Pekingu. Ali, dogodilo se. Potpuno bez veze. No, život ide dalje. Pripremam se za novi ciklus i Rio de Janeiro. San mi je olimpijsko zlato i nadam se da mogu do njega u Brazilu. Znam da se mogu boriti sa svima na svijetu i valjda ću to dokazati na idućim Igrama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo