PRVO ĆE SAZNATI 'KRIVCI' / FIFA neće danas objaviti kazne Šimuniću i Mandžukiću

Image
Foto: PIXSELL

Iako se očekivalo da će kazna hrvatskim reprezentativcima Josipu Šimuniću i Mariju Mandžukiću biti poznata već danas, to izgleda neće biti slučaj.

12.12.2013.
14:00
PIXSELL
VOYO logo

Iz ureda glasnogovornika FIFA-e RTL-u je potvrđeno da su predmetni slučajevi na dnevnom redu Disciplinske komisije koja se sastala u četvrtak, ali odluka će prvo biti obznanjena osobama kojih se to izravno tiče, i to u pismenom obliku.

"Ako uzmemo u obzir vrijeme koje je potrebno da se bilo koja odluka napiše i priopći zainteresiranim stranama (čitaj: HNS-u i našim reprezentativcima op.nov.), u ovom trenutku ne očekujemo da ćemo danas odluku komunicirati s javnošću", rekli su nam iz ureda FIFA-ina glasnogovornika.

"Teško je uopće reći koji je relevantni vremenski okvir u kojem će odluka biti poznata javnosti, ali to može potrajati nekoliko dana", dodali su iz ureda glasnogovornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Marija Mandžukića zbog crvenog kartona koji je zaradio u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Islanda. Hrvatski napadač će gotovo sigurno propustiti prvu utakmicu SP-a u Brazilu, a izbornik Niko Kovač se nada da će to biti i jedina sankcija.

Kod Josipa Šimunića je situacija puno gora. Zbog skandiranja 'Za dom - spremni' iskusnom hrvatskom reprezentativcu navodno prijeti drastična kazna od nekoliko utakmica, a neki čak spominju šest utakmica suspenzije što bi ujedno značilo i kraj njegove reprezentativne karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo