Nova generacija / Fiat Lineom uzvraća udarac

Image
Foto: fiat

Nakon što su se kompaktni blizanci PSA grupacije i VW-a pokazali kao pun pogodak, Fiat je uzvratio udarac osvježenim automobilom kojeg ima u ponudi već šest godina. Sada s razumnom cijenom i bogatom opremom.

30.3.2013.
16:25
fiat
VOYO logo

Iako je Fiat među prvima krenuo u stvaranje svojevrsne podklase u kojoj su automobili B segmenta dobivši treći volumen postajali zapravo pripadnicima C razreda, danas su ga mnogi pretekli.

Čak četiri nova automobila iz „udruženog rada“ svojih koncerna stigla su nam na tržište posljednjih mjeseci. Francuska PSA grupa predstavila je male limuzine Citroen C-Elysee i Peugeot 301 dok iz VW-a stižu Seat Toledo i Škoda Rapid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svo četvoro je postavljeno na prilagođene B platforme, jednostavne je i robusne konstrukcije, te cijenom prilagođeno aktualnom trenutku i tržištima u razvoju. Fiat takav automobil već godinama ima u ponudi no zbog nerazumne cijene kod nas nije najbolje prolazio. No, stvari se tu mijenjaju. Kako bi ulovio korak s konkurentima nedavno osvježena Fiat Linea Stigla je na naše tržište a u ponudi je zasad samo s vrlo ekonomičnim JTD motorom.

Image
Foto: fiat

Novu generaciju Linee krasi markantna maska, elegantna linija te prtljažnik volumena od čak 500 litara. Ista pažnja je posvećena potpuno obnovljenoj unutrašnjosti koja je prostrana i komforna s posebno ugođenim materijalima i kombinacijama boja. Najveća novost je prednja armatura preslikana iz aktualne generacije Punta, modernija s mekšim materijalima i poboljšanom ergonomijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već osnovna oprema, Easy,  je bogata. Tu su klima uređaj, ABS, Radio CD MP 3 s komandama na volanu, električni paket, prednji zračni jastuci za vozača i suvozača (bočni su u opremi Urban), putno računalo, kožom presvučeni upravljač podesiv po visini i dubini, po visini podesivo vozačevo sjedalo i drugo.

Image
Foto: fiat

Trenutno je u ponudi samo s dizelskim motorom 1.3 Multijet, snage 95 KS kojeg krasi prosječna potrošnja od samo 4,9 litara. Uskoro će biti u ponudi i verzija JTD sa 105 KS dok benzinski model nije u planu prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiat ovom ponudom nudi hrvatskim automobil sa svim potrebnim elementima koji jamče mnogo auta za malo novca. To su ekonomični diesel motor, potpuna oprema kao i interval servisa od čak 35.000 km. Time  se želi nametnuti kao proizvođač koji u paleti ima ponudu za svaki zahtjev pojedinog trzista.

Image
Foto: fiat

Nova Linea dolazi s cijenom od vrlo razumnih 99.900 kn do registracije. To je veliki napredak uzevši u obzir kako je prvi model Linee komercijaliziran 2008 godine i cijena diesel verzije tada je bila 126.000 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo