ATP TURNITR U MIAMIJU / Ferrer zaustavio Čilića

Image

Španjolac je nakon nešto više od dva sata igre u trećem kolu slavio nad hrvatskim tenisačem 3-6, 6-3, 6-4.

31.3.2009.
7:53
VOYO logo

David Ferrer savladao je najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića 3-6, 6-3, 6-4 u trećem kolu ATP 1000 turnira u Miamiju nakon dva sata i sedam minuta igre. Time je Španjolac uzvratio Čiliću za poraz u trećem kolu Australian Opena ove sezone gdje je hrvatski tenisač slavio 7-6(5), 6-3, 6-4.

U prvom je setu Čilić napravio break već u drugom gemu, te je čvrsto držeći svoj servis došao do 6-3. U drugom je setu bilo puno prilika na obje strane na početnim udarcima. Već u drugom gemu Čilić je spasio četiri break lopte, u trećem je propustio realizirati jednu na Ferrerov servis, dok ke u četvrtom uspio spasiti 0-40. Ipak, Čilić je popustio konstantnom Ferrerovom pritisku u sedmom gemu kod zaostatka 4-3, te je kasnije Ferrer sigurno odesrvirao za set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim je trenucima Ferrer djelovao puno svježiji i agresivniji, što se dokazalo i početkom trećeg, odlučujućeg seta, u kojem je iskoristio četvrtu break loptu u tom gemu za break i vodstvo 2-1. Kod vodstva Španjolca 3-2 Čilić je uspio vratiti break i izjednačiti na 3-3, ali tada ponovo gubi svoj servis. Vraća ga već u idućem gemu za 4-4, ali i ponovo je nesiguran na svom servisu i gubi ga za vodstvo Ferrera 5-4. U desetom je gemu španjolski tenisač sigurno odservirao i bez izgubljenog gema okončao meč u svoju korist i tako izjednačio omjer protiv Čilića na 1-1.

Ferrerov sljedeći protivnik bit će Aregntinac Juan Martin Del Potro, šesti nositelj turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo